Сензациите в пресата: Левски поглежда към Живко Миланов

Треньорът на Кайзери на крака за Кешеру; Стачка и контузии в Пирин; Издигналите Любо Пенев пропускат пресконференция; Много дилеми около състава на ЦСКА, обявяват конкурса за базите и още...

Сензациите в пресата: Левски поглежда към Живко Миланов

Сензациите в пресата днес, петък, 24.11.2017 година:

„Тема спорт”: Левски поглежда към Живко Миланов

Левски опипва почвата около бившия си футболист Живко Миланов. Десният бек е собственост на кипърския АПОЕЛ Никозия. В момента 33-годишният краен защитник лекува контузия. Това е и причината да е изиграл само два шампионатни мача за тима си. През кампанията Миланов има I и шест срещи в евротурнирите. Той обаче не е бил на терена в двубой от груповата фаза на Шампионската лига - АПОЕЛ е в група с Реал Мадрид, Тотнъм и Борусия Дортмунд. Онзи ден кипърците загубиха с 0:6 домакинството си на Белия балет, като Миланов не бе в групата за двубоя. За да привлече юношата си, Левски ще трябва да плати трансферна сума. Причината е, че Живко, който може да действа и като десен, и като ляв бек, има договор с клуба от Никозия до лятото на 2019 година. Интересното е, че в кипърските медии се появи информация, че АПОЕЛ следи ситуацията около шведа Антон Тинерхолм. 26-годишният защитник е силно желан от Левски. По-рано през месеца Тинерхолм, който стана шампион на страната си с Малмьо, бе в София и води преговори със сините. "Антон, който бе избран за защитник №1 в местното първенство, би бил добро попълнение за АПОЕЛ", пише emetoi.net. От 1 януари Тинерхолм е свободен агент. Той все още не е дал категоричен отговор на предложението за договор от Левски. Преди дни шведът отрече появилите се информации, че вече е подписал със сините и ще продължи кариерата си на „Герена".

„Тема спорт”: Обявяват конкурса за базите на ЦСКА днес

Дългото чакане е на път да свърши. Конкурсът за базите на ЦСКА би трябвало да бъде обявен официално днес. Спортният министър Красен Кралев е планирал пресконференция от 12:00 часа, която ще се проведе в неговото ведомство в центъра на София. Така както "Тема Спорт" съобщи, раздвижване около "Армията" и Панчарево ще има преди края на настоящата седмица. На срещата с медиите ще бъде обявена повече информация около реда, по който ще се кандидатства за базите на червените, а също и за критериите, които заинтересованите страни ще трябва да покриват, за да ги получат в дългосрочен план. Според действащия Закон за спорта двата спортни комплекса могат да бъдат предоставени за не повече от 10 години, но с приемането на нова наредба, малко след началото на 2018-а, този срок ще бъде удължен на 30 години.

„Тема спорт”: Доста дилеми около състава на ЦСКА
Няколко дилеми има около стартовия състав на ЦСКА за двубоя с Локо Пд в неделя. Едната от тях е свързана с центъра на защитата и евентуалното завръщане на Чорбаджийски сред титулярите. Юношата на клуба е възстановен от травмата си в кръста и отново е на линия. В негово отсъствие сред стартовите 11 попадаше Барт. французинът се представи стабилно и трудно могат да се намерят аргументи, заради които да бъде изваден от титулярния състав. Другата дилема е свързана с левия фланг на атаката, на който по традиция от началото на сезона не може да се намери постоянен избор. Меркадо получи шанс в миналия кръг с Ботев, след като вкара победния гол срещу Лудогорец (2:1). Еквадорецът обаче разочарова и сега се обмисля поредна промяна на поста. Варианти са Кулма, Десподов, както и Енрике. Не е изключено да се потърси изненада именно с включването на бразилеца, който дълго се възстановяваше от контузия, но е напълно готов за игра. В средата на терена пък Пинто е в слаба форма в последните два месеца и няма да е изненада, ако остане извън титулярите. Проблемът е, че основната алтернатива на поста вътрешен халф - Раул Лое, също не впечатлява с изявите си.

„24 часа”: Издигналите Любо Пенев пропускат пресконференция

Издигналите кандидатурата на Любослав Пенев за президент на БФС пропуснаха пресконференция за безобразията в централата, въпреки че бяха очаквани. Вместо това всичко падна на изпълнителния директор на вече изключеното старо дружество на „Локо" (Сф) Ивайло Аспарухов, представител на „Искър" (Герман), изваден от областната група, и двама на „Атлетико" (Монтана), които нашумяха покрай сексскандала с областния шеф Ангел Стоянов.

„Тема спорт”: Локо Пд гони поне половин дузина играчи през зимата

Старши треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович ще развърти сериозно метлата през зимната пауза. Черно-белите ще се разделят с поне половин дузина играчи, разбра "Тема Спорт". За това намекна и спортният директор Чавдар Цветков. "Най-вероятно ще гоним много хора. С този състав няма как да се класираме в първата шестица. Надявам се да нямаме проблеми с разтрогването на договорите на тези, които сме набелязали за освобождаване", каза преди дни Цветков. Локо вече се раздели с левия бек Марк Бедиме. В черния списък на босненския наставник са 7 човека - защитниците Ивайло Марков, Асен Георгиев и Пламен Николов, и халфовете Ванчо Траянов, Парзвиджон Умарбаев и Симеон Райков, както и нападателят Халед Аяри. Всички те не попадали в плановете на Акрапович, който напролет ще гради изцяло нов отбор, с който да изпълни поставената му цел - участие в първата шестица. Любопитното е, че точно преди година Райков отново се оказа ненужен, като си тръгна след скандал с Едуард Ераносян. Очаква се до края на месеца на въпросните играчи да бъде съобщено, че могат да си търсят нови отбори. Ивайло Марков подписа с Локо Пд през лятото на миналата година, като дойде от Царско село. Така обаче и не успя да се наложи като титуляр. Асен Георгиев се завърна на "Лаута" през август, но е използван основно да запълва дупки в отбраната. От Пламен Николов, който също подписа с Локомотив през лятото, се очаквало много повече. Ванчо Траянов е вече на 39 години, а Умарбаев и Аяри не допадали на Акрапович, който получил пълен картбланш от собственика Христо Крушарски относно освобождаването и привличането на играчи.

„24 часа”: Стачка и контузии в Пирин
Сериозни кадрови проблеми има да решава треньорът на „Пирин" (Бл) Милен Радуканов за предстоящото гостуване на „Черно море" от 17-ия кръг в Първа лига от 17,30 часа в петък. От групата за Варна отпаднаха контузените Александър Башлиев и Анти Рения. Аймен Суда също е аут за 2 мача заради натрупани 9 жълти картона. В последния момент Радуканов ще реши дали може да ползва опитния халф Антон Костадинов и викания в националния отбор Радослав Кирилов, които имат здравословни отклонения. „Проблемите ни от всякакво естество нямат край, но пиринският дух е жив", заяви наставникът на "орлетата". Една заплата и 7 премии имат да получават играчите на „Пирин" от началото на сезона, като уверенията са, че част от задълженията ще бъдат изчистени в най-скоро време.

„Меридиан мач”: Треньорът на Кайзери на крака за Кешеру

Треньорът на Кайзериспор Маруис Шумудика дойде в Разград, за да преговаря на място с голмайстора на Лудогорец Клаудиу Кешеру, съобщиха турските медии. Както е известно, таранът има още оферти от Китай, Франция и Гърция, но неговият сънародник се опитва да го убеди, че Кайзериспор е най-доброто място за него. С идването си в България Шумудика реално върши двойна работа. Той гледа на живо Истанбул Башакшехир преди мача между двата тима от Суперлигата в понеделник, а и преговаря за привличането на Кешеру. Договорът на румънеца изтича през лятото на 2018 г. и от януари той може да подпише с всеки клуб, с който се разбере. Предполага се, че Кайзериспор може дори да платят някаква трансферна сума на Лудогорец, за да могат да вземат бившия нападател на Стяуа след малко повече от месец и да могат да го използват през пролетния полусезон. Кайзериспор се представя много силно от началото на сезона и заема 4-ото място във временното класиране. В тима му има двама румънци - вратарят Силвиу Лунгджуниър, който преди време бе желан от Лудогорец, както и десният защитник Кристиян Сапунару. След успеха с 3:0 над Локо (Пд) на „Лаута", румънецът директно обяви, че ако не нещата за него не се променят и той продължава да стои на пейката в повечето важни мачове, ще напусне Разград.
Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки