ЦСКА опря до шефа на МВР

Цветан Цветанов спаси мача в Сливен, който полицията първоначално отказа да пази

ЦСКА опря до шефа на МВР

Разговор лично с вицепремиера Цветан Цветанов трябваше да спаси домакинството на ЦСКА срещу „Локо" (Пд). Мачът бе уреден за Сливен, след като вчера по обед преведоха исканата от Йордан Лечков сума за наем на стадиона. След това обаче изненадващо полицията отказа да го охранява с железни аргументи.

В момента повечето униформени давали дежурство по пътя София - Бургас във фаталния участък на Петолъчката. Втората причина е, че в града се събират две от агитките, които правят най-сериозни проблеми от началото на сезона.

На всичко отгоре точно фено-вете на „червените" имаха сблъсък с униформени от Сливен на Петолъчката в неделя вечерта, когато двама от тях бяха блъснати от кола, а останалите се опитаха да линчуват шофьора и помляха в суматохата и една патрулка.

Виновният за катастрофата напуснал мястото на произшествието, но само за да се предаде на полицията в Ямбол, за да не бъде пребит. При това положение ЦСКА информира БФС, че единственият вариант остава мачът да се състои на стадиона на „Локо" (Пд). От футболната централа обаче трябвало да решат как да бъдат разпределени феновете, защото няма как да се сложат пловдивчани в клетката.

В крайна сметка след намесата на Цветанов се стигна до споразумение и мачът наистина ще се играе в Сливен. ЦСКА обяви цена от 10 лева за всички привърженици, които ще искат да го гледат на живо. Така щели да се избият парите от наема, който се плати вчера по обед на Йордан Лечков.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки