Славия влиза в историята с мач №1900 в елита

Мартин Камбуров е все по-близо до второто място във вечната голмайсторска листа

Славия влиза в историята с мач №1900 в елита

Славия гостува днес на Берое в двубой за историята.

В 15:15 часа белите ще станат едва третият клуб в елита у нас с 1900 мача в него.

Повече срещи в бившата А група и Първа лига имат само Левски (1995) и ЦСКА (1963).

Столичани са амбицирани да ознаменуват юбилейния си мач с нови три точки и да продължат изкачването си към Топ 6. Славия има да си връща на съперника за тежката загуба в началото на кампанията - 1:4 на стадиона в "Овча купел". В предишния кръг пък белите надделяха със същия резултат над Септември София. Липсата на постоянство обаче е основният проблем, с който Златомир Загорчич се бори от началото на сезона.

Само веднъж от началото на кампанията столичани записаха две поредни победи 8 елита - над Локомотив Пловдив и Витоша Бистрица през септември.

Старши треньорът Златомир Загорчич взе в групата 19 футболисти, като един ще отпадне преди срещата. Най-вероятно това ще е Сюлейман Траоре. 21-годишният малиец все още не е дебютирал, тъй като имаше проблеми с документите.

"Ще му трябва време. Има качества, но комуникацията ни все още е трудна. Говори само френски, а английски почти не разбира. Тепърва ще разчитаме на него", каза сръбският наставник. Сред титулярите се завръща Юлис Ндонг, който пропусна мача със Септември Сф, тъй като закъсня да се прибере навреме след участие за националния отбор на Габон. Игралият вместо него младок Димитър Буров ще остане резерва, както и Стефан Велков, който бе заменил наказания Костадин Велков.

Крилото Антон Карачанаков пък е убеден, че Берое разполага с отбор, който може да победи всеки. За него днешният мач със Славия ще е малко по-особен, след като през есента на 2015-а бе част от столичани. За тях записа 19 мача и вкара 6 гола. От "Овча купел" той премина в Краковия Краков, който и до днес държи правата му. Той е под наем в Берое от полския тим. "Ние сме добър колектив и вярвам, че може да победим всеки. До края ще излизаме крайно мотивирани и ще търсим успех във всички четири срещи, които ни предстоят", категоричен бе Карачанков, който има договор с Краковия до лятото на 2018-а, докогато е и наемът му при старозагорци. Наставникът Александър Томаш не крие надежди, че ще задържи играча и след това.

Междувременно нападателят Мартин Камбуров е все по-близо до заветната си цел - второто място във вечната голмайсторска листа на елита. Донасяйки победата над Пирин Благоевград с 1:0 в миналия кръг, той се изравни на третото място с Динко Дерменджиев с по 194 гола. Вторият - Наско Сираков, има 196. Както се и очакваше, Камбуров и Берое показаха, че ще си бъдат полезни взаимно. Нападателят да гони рекордите, а заралии да преследват максимално предно класиране. Камбуров влезе в серия от 3 поредни срещи, в които неизменно се разписва, като с тях Берое взе 7 от възможните 9 точки. Отдавна зелено-белите имаха нужда от такъв играч, лидер, който да ги поведе към челните места, пише „Тема спорт”. Задачата му не е само да бележи. Той се превръща в истински ментор за всички по-млади в тима. А Стара Загора е доказал, че е дом на стрелци - Петко Петков, Петър Жеков, Стойчо Младенов. Така че в Локомотив Пловдив могат да направят само едно - да си скубят косите, защото лаврите не са на "Лаута".

Мачът Берое – Славия стартира в 15:15 часа и е пряко в ефира на Диема спорт. 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки