Ливърпул и Челси с равен баланс преди дербито днес

Двата отбора имат точно 50 мача помежду си, Салах ще се доказва срещу бившия си тим

Ливърпул и Челси с равен баланс преди дербито днес

Днес Челси гостува на Ливърпул в голямото дерби на кръга от английската Висша лига.

Двата отбора имат точно 50 мача помежду си в рамките на Премиършип.

Балансът е абсолютно равен – по 19 победи и за двата тима, а 12 срещи са завършили без победител.

В мачовете на " Анфийлд " има 13 победи за домакините в 25 срещи, докато Челси има 6 успеха. В последните 5 преки дуела от Висшата лига видяхме 2 победи за Ливърпул и 3 ремита, като във всеки един от мачовете са падали попадения и в двете врати.

Мачът днес следобед ще бъде специален за играча на мърсисайдци Мохамед Салах, защото той ще се изправи срещу един от бившите си отбори. Еден Азар го защити, заявявайки, че египтянинът не е получил достатъчно шанс да покаже качествата си по време на престоя в лондонския клуб, но въпреки това си остава играч от най-високо ниво.

"Не знам каква е причината, но той не получи шанс при нас. В онзи период играехме аз, Вилиан и Оскар, така че за него не бе лесно да намери място в състава", каза Азар преди днешния сблъсък помежду им на "Анфилд" и разкри, че ще си смени фланелката с египтянина след срещата.

В Англия пък започнаха да сравняват Салах с Луис Суарес, който през 2013/14 също бе под пара за Ливърпул и реализира 31 гола в 33 шампионатни срещи, а прибави към тях и 12 асистенции. Салах пък продължава да получава суперлативи за представянето си. Той бързо намери мястото си и е водещият реализатор на Ливърпул.

Салах до момента повтаря графика на уругваеца и напълно оправдава платените за него 37 милиона паунда. В първите си 18 официални мача за клуба Мохамед отбеляза цели 14 попадения, в това число и 9 в 12 мача от Премиършип.

Интересното е, че Ливърпул искаше да го купи и преди 4 години, но тогава не пожела да похарчи повече от 12 милиона паунда за него. Сега се наложи да го вземе за 3 пъти повече.

Дербито Ливърпул – Челси стартира в 19:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт 2.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки