Септември и Ботев поделиха точките в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Неделев ознаменува с гол своя мач №100 за „канарчетата”, но те записаха трето поредно реми с резултат 1:1

Септември и Ботев поделиха точките в София (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев Пловдив пропусна да спечели визитата си на Септември и стигна само до 1:1 в мача от XVII кръг на Първа лига, но пък остана непобеден в единадесети последователен двубой от всички турнири.

„Канарчетата” поведоха от дузпа в средата на първото полувреме, ала в началото на второто новаците изравниха и в крайна сметка точките бяха поделени.

Равенството е трето поред с резултат 1:1 за гостите от Пловдив, които започнаха по-добре срещата, играна на националния стадион „Васил Левски”.

В 20-ата минута Георги Стоичков препъна Алваро Юлияно в пеналта и арбитърът Станислав Ставров отсъди дузпа, която Тодор Неделев превърна в гол, с който ознаменува своя мач №100 за Ботев Пловдив в елита.

Това можеше и да не се случи, тъй като вратарят на домакините Янко Георгиев уцели ъгъла и дори докосна топката, но въпреки това тя влетя в мрежата му.

Така „жълто-черните” се оттеглиха на почивка с минимален аванс, който обаче загубиха скоро след подновяването на играта.

Преди това обаче те имаха шанс да го удвоят, тъй като в 48-ата минута Афонсо проби отляво и пусна топката успоредно на голлинията, ала защитник на домакините я изби пред погледа на Фернандо Виана.

Отговорът на Септември не закъсня и дойде в 53-ата минута, когато Крис Гади засече с глава центриране отдясно, за да възстанови статуквото.

В 74-ата минута Янко Георгиев не разчете добре едно центриране на Дуде Ндонгала и резервата Стивън Петков имаше шанс за пореден път да се превърне в герой за „канарчетата”, ала пропусна от чудесна позиция.

До края Ботев продължи да търси победното попадение, но защитата на Септември се справи, а в добавеното време новаците имаха шанс да стигнат и до пълен обрат, ала първо Иван Чворович спаси, а после бранител на "канарчетата" изчисти от голлинията.

Така столичани взеха точка и вече имат 20 в актива си, със седем по-малко от Ботев Пловдив.

В следващия кръг момчетата на Николай Митов гостуват на ЦСКА, докато тези на Николай Киров са домакини на Берое.

Стартови състави:

Септември София: 21. Янко Георгиев, 15. Васил Добрев, 22. Георги Стоичков, 6. Елтон, 7. Иван Тилев, 8. Борис Галчев (к), 25. Иван Стоянов, 19. Крис Гади, 9. Мартин Тошев, 3. Патрик Весели, 14. Янко Сандански;
Треньор: Николай Митов;

Ботев Пловдив: 99. Иван Чворович, 2. Цветомир Панов, 18. Радослав Терзиев, 70. Пламен Димов, 23. Йордан Минев, 10. Серкан Юсеин, 17. Лъчезар Балтанов (к), 8. Тодор Неделев, 93. Густаво Афонсо, 7. Фелипе Бризола, 9. Фернандо Виана;
Треньор: Николай Киров.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки