Халф на Сити спира с футбола

Синан Битики има проблеми със сърцето

Халф на Сити спира с футбола

 Халфът на Манчестър Сити Синан Битики е принуден да прекрати кариерата си само на 22-годишна възраст заради проблем със сърцето, но може да остане в клуба и да работи като скаут, съобщи Daily Mail. Битики е роден в Косово, но има и австрийско гражданство. В Австрия той е бил в школата на Адмира Вакер, откъдето преминава в академията на английския клуб през 2012 г. След това той игра под наем в различни отбори и в последния от тях - холандския Го Ахед Ийгълс, му е поставена диагнозата, заради която е принуден да приключи състезателната си кариера толкова рано.

"Поканиха ме в офиса на клуба, където ми съобщиха, че имам проблем със сърцето и трябва да се върна в Англия. Повече не може да се занимавам с активен спорт. В Манчестър Сити ми изказаха пълна подкрепа и не разтрогнаха контракта ми. Попитаха ме с какво искам да се занимавам и ако искам да отворя магазин на стадиона, ще ми помогнат. Тогава се свързах със скаута на клуба, който има намерение да изгради свой екип от скаути и ме покани. С радост ще се присъединя към него. Може би само два от 10 клуба ще те оставят в отбора при такава ситуация. Благодаря на Манчестър Сити, че ми предоставиха шанс. Много ми провървя", сподели Битики.

Той е диагностициран с хипертрофична кардиомиопатия (ХКМП) - най-често срещаното вродено сърдечно заболяване, с най-висока честота на внезапна сърдечна смъртност (ВСС), но едновременно с това е лечимо заболяване, което позволява нормална продължителност на живота. Хипертрофичната кардиомиопатия е главната причина за внезапното спиране на сърцето при младите спортисти
 

Луд мач в Бергамо, Аталанта е на финал (ВИДЕО)

Тимът на Гасперини с обрат за 4:1 над Фиорентина

ОБЗОР: Манчестър Юнайтед обърна последния и измести Нюкасъл (ВИДЕО)

Капитанът Фернандеш спаси „червените дяволи“ от срам на „Олд Трафорд“ – 4:2, резултати

Фабио Капело хвали Белингам

„Само топ футболисти могат да играят така на тази възраст“

В Милан готови на раздяла с Тео и Менян

Никой не е в безопасност вече, пише "Гадзета дело Спорт"

Киеза напуска Юве, ако Алегри остане

Вижте подробности

Край на интригата в Гърция, лоша новина за ПАОК

АЕК докосва титлата след здрав бой над ПАО

Край на сагата: Шави остава в Барселона!

Треньорът прие финалната оферта на клуба и остава начело

Георги Минчев с хеттрик в Кипър

Нападателят носи триумф с 5:4

И Лил на опашка за Хосе Кордоба

Френският тим следи бранителя на Левски

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки