Красен Кралев беше удостоен с почетен седми дан по таекуондо WT (СНИМКИ)

Министърът присъства на официалното откриване на турнир по таекуондо за Купата на корейския посланик

Красен Кралев беше удостоен с почетен седми дан по таекуондо WT (СНИМКИ)

 Министърът на младежта и спорта Красен Кралев беше удостоен с почетен седми дан за подкрепата си за развитието на таекуондо в България лично от президента на Световната таекуондо централа KUKKIWON д-р Хюн Дюк О. Това се случи на откриването на традиционния турнир по таекуондо за купата на Корейския посланик. Четвъртото издание на ежегодната надпревара се провежда в столичната зала „София“ с участието на рекорден брой състезатели -  близо 500 души. Организатор на турнира е посолството на Република Корея в България съвместно с Българската федерация по таекуондо.

Събитието беше открито от корейския посланик Н. Пр. Сун Бу Нам, а специални гости бяха президентът на Световната таекуондо централа KUKKIWON д-р О, почетният председател на европейската таекуондо федерация Парк Су Нам и членът на УС на таекуондо федерацията и зам.-председател на Народното събрание Явор Нотев. Той беше удостоен с почетен пети дан от президента на световното таекуондо.

В приветственото си слово председателят на Българска федерация по таекуондо Слави Бинев благодари на министър Кралев, посланика на Република Корея и ръководителите на европейското и световно таекуондо за подкрепата към този спорт  в България и пое ангажимент за още повече успехи в бъдеще.

“Българската федерация по таекуондо е най-бързо развиващата се федерация у нас и това се дължи не само на отличната работа на нейния председател, но и на всички треньори и спортисти“, каза министър Кралев. Той благодари на д-р О, Парк Су Нам и посланик Сун Бу Нам за доверието, което проявяват към българската федерация. „Таекуондото е вече сред водещите спортове в България“, категоричен беше министърът.

В речта си президентът на Световната таекуондо централа д-р О декларира подкрепата на KUKKIWON за създаването на таекуондо център в България, който по думите му ще помогне на България да поеме централна роля за развитието на таекуондото в Европа.

Пред пълната със зрители и състезатели зала „София“ и пред официалните гости бяха представени и част от българските участници в предстоящото през декември в София Европейско първенство по таекуондо за олимпийски категории Никол Чорбанова, Митко Джорджев, Калоян Бинев, Владимир Далаклиев и Теодор Георгиев.

След официалното откриване гостите изгледаха демонстрации от българския демонтсрационен отбор по KUKKIWON, воден от Пламен Захариев. Специално за турнира в София пристигна  и демонстративният отбор на KUKKIWON. В него участват най-добрите демонстратори по таекуондо в света. Той ще направи своите демонстрации по-късно през деня.

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

Министър Глушков откри младежкия форум „Огласи визията си. Бъди информиран, подготвен, ангажиран“

С дейни хора като Вас ни очаква бъдеще, обяви министърът на младежта и спорта

WINBET с 50 лв. бонус при 50 лв. депозит за нови клиенти

Новите потребители на сайта winbet.bg ще могат да изтеглят сумата на бонуса след само три разигравания

WINBET предлага още възможности за по-високи печалби с новия VIP Bell Link джакпот

Още по-вълнуващо казино преживяване с избрани игри на EGT Digital на сайта winbet.bg

Салимова завърши с реми в Турнира на претендентките

Китайски сблъсък за световната титла, Нургюл 7-ма в дебютното си участие

Ансамбълът ни с 6-о място на обръчи на СК в Баку

Вижте подробности

България ще има финалисти във всички категории в Прага

На Открития шампионат по спортна аеробика

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки