Наполи се върна победоносно на върха в Серия А, Милан отново се дъни на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от 14-ия кръг на Серия А до момента

Наполи се върна победоносно на върха в Серия А, Милан отново се дъни на "Сан Сиро" (ВИДЕО)

 Отборът на Наполи се върна на върха в Калчото, след като победи с 1:0 като гост Удинезе. Неполитанци бяха изместени от лидерската позиция събота вечер след победата на Интер срещу Каляри, но днес възпитаниците на Мауруцио Сари свършиха нужното за трите точки. 

Срещата в Удине беше доста равностойна и по нищо не си личеше, че един срещу друг излизат вторият и 14-ия в класирането. Победният гол падна в 33-та минута, когато точен за гостите беше полузащитника Жоржиньо. 

След почивката Удинезе застраши на няколко пъти Рейна, но испанецът се справи феноменално, за да спаси трите точки за своя тим. 

По същото време "Сан Сиро" беше свидетел на поредната серия мъка на Милан в Серия А. Росонерите не успяха да отбележат гол на Торино и завършиха 0:0 насред Милано. Треньорът на домакините Винченцо Монтела заложи на Никола Калинич и Андре Силва в предни позиции, а на крилто играеше Сусо, но това не се оказа достатъчно за Милан. 

Нещо повече - след поредица пропуски по време на целия мач, Торино беше по-активният отбор в края на срещата и удар с глава на Белоти беше спасен феноменално от Джанлудижи Донарума, а добавката бе блокирана пред голлинията от Рикардо Монтоливо. Така бившият капитан на росонерите спаси отбора си от още по-голям срам. 

Милан събра 20 точки и се качи до 7-то място в таблицата, но вече е на цели 11 пункта от заветното четвърто място, даващо право на участие в Шампионската лига. 

Всички резултати от 14-ия кръг на Серия А до момента:

От вчера:
Болоня - Сампдория 3:0
Киево - Спал 2:1
Сасуоло - Верона 0:2
Каляри - Интер 1:3

От днес:
Удинезе - Наполи 0:1
Милан - Торино 0:0
Дженоа - Рома 1:1


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки