Това го няма в менюто

Въпросът е кой ще плаща сметката за изцепката на „Лаута“

Това го няма в менюто

Поредният следобед в неделя. На "Лаута" има мач. Гостува обаче ЦСКА. „Червените“ са си запълнили сектора, останалото е рехава работа. На стадиона няма полиция, защото вездесъщите босове на Локо нямат намерение да плащат на МВР и са хвърлили по някой лев на местни охранители – момчета от агитката, които може би се грижат за спокойствието на началниците. 

 
Никой отговорен фактор (сори за клишето) обаче не помисли....да това е точната дума – че между двете агитки съществува историческа омраза....и това също са точните думи. 
 
Изключваме факта, че преди 10 ноември 1989 година, победите на ЦСКА над кръвния враг на Локо – Ботев (Пд) се обясняваха с Партията, Армията и т.н., за да дойдем в днешни дни, когато неприязанта между двата клуба датира от сезон 2007/2008. Тогава  пловдивчани нападнаха с камъни сектор с фенове на ЦСКА в Сандански. След около 2 месеца хората на бившия лидер на „червената“ агитка - Дучето отвърнаха с атака по време на контролата Локо (Сф) - Локо (Пд) в "Надежда". 
 
Затова на „Лаута“ трябваше да има въоръжени до зъби полицаи и пред двете агитки. И да не се стига да грозни сцени. На всички беше ясно, че при първа възможност феновете ще влязат в конфронтация, дали преди или след, а най-лошото, което се случи, по време на самия мач.
 
Босът на Локо Христо Крушарски си пие торонтесата, айс мате касидо или уиски с кола за прикритие в далечна Аржентина и хич не му пука какво се случва в България. Пък било то и в неговия Локомотив. Той тотално се компрометира със записа, където в прав текст обявява: "Аз Локомотив рано или късно го зае*вам". Тук неговият другар Чавдар Цевтков вече разформирова отбора, с обяснението, че не става. Случилото се на „Лаута“ срещу ЦСКА обаче го няма в менюто.
 
И двата тима ще отнесат много тежки наказания. Дисципа на БФС този път може да действа с размах, без да се притеснява, че ще бъде критикуван. 
 
Въпросът е кой ще плаща сметката, защото този път ще е доста солена и то заслужено!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки