Лудогорец проби бетона на Витоша и отново е на 4 точки пред ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Херо пусна много от резервите, гостите играха 28 минути с човек по-малко

Лудогорец проби бетона на Витоша и отново е на 4 точки пред ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец отнесе с 3:0 Витоша (Бистрица) в последния мач от 17-ия кръг на Първа лига. Така тимът от Разград възстанови аванса си пред втория ЦСКА на 4 точки. "Тигрите" пък продължават за са без победа от началото на сезона. 
 
Независимо от цифровото изражение, успехът обаче не дойде никак лесно. Домакините се поизмъчиха до първия гол, след което въпросът беше колко ще вкарат. Те бяха допълнително улеснени от червения картон, който получи Даниел Кутев.
 
Шампионите излязоха без голяма част от титулярите си. Марселиньо, който получи травма срещу Истанбул ББ въобще не беше в групата. Извън разширения състав остана и Абел Анисе. До момента той започваше във всеки един мач на Лудогорец през сезона. Херо обаче реши да му даде почивка. На пейката седнаха Козмин Моци, Натанаел и Лукоки. Димитър Димитров даде шанс за изява на Александър Василев, Георги Терзиев и Кишада, които рядко помирисват терен в първия отбор.
 
От другата страна Костадин Ангелов заложи на изпитаната тактика от мача с Левски. Той отново пусна трима централни защитници, а отборът му се бранеше с 10 души, като единствено Даниел Пеев не се връщаше, но и рядко минаваше центъра.
 
В първите двайсетина минути Кишада и Клаудио Кешеру пропуснаха по веднъж, а Светослав Дяков опита да изненада вртаря на гостите с далечен изстрел. Топката обаче попадна право в ръцете на Михаил Иванов. В 35-ата минута и Кишада стреля след самостоятелен пробив, но над вратата. Малко след това удар на Кешеру беше блокиран в наказателното поле.
 
В 40-ата минута топката все пак влезе във мрежата зад Иванов, но попадението на Кешеру с глава беше отменено заради засада на румънеца. Последва блестящо спасяване на Михаил Иванов след удар на Върджил Мисиджан.
 
И въпреки че не ритнаха нито веднъж към вратата на домакините, футболистите на Витоша се прибраха на пчивката при 0:0.
 
През второто полувреме Лудогорец продължи да натиска и в 51-ата минута неизбежното се случи. Клаудиу Кешеру вкара и този път голът му беше зачетен, макар да имаше съмнение засада на Мисиджан преди това. Подаването на холандеца беше пресечено от Михаил Иванов, който се справи блестящо и с последвалия изстрел на Кишада, но беше безпомощен при добавката на румънеца. 
 
Малко след това пък не беше отсъдена дузпа за Лудогорец, след като защитник на гостите дръпна за фланелката Лукас Саша в наказателното поле.
 
В 62-ата минута Витоша остана с човек по-малко, след като резервата Даниел Кутев, който време на почивката, беше изгонен за втори жълт картон.
 
Шампионите, които заиграха с повече въображение след попадение, вкараха още едно в 64-ата минута. Мисиджан простреля Михаил Иванов, след като Кешеру отклони с глава топката след центриране на Саша. Три по-късно Кампаняро направи 3:0 с шут извън наказателното поле. 
 
В оставащото до края време картината не се промени, освен, че темпото значително спадна. Мачът продължи в половината на "тигрите", но до нов гол не се стигна.
Дерменджиев след 13-ата поредна победа: Искам и титлата, и купата!

Треньорът на Лудогорец бе много доволен от успеха над Хебър

13 от 13! Лудогорец държи 13-та титла (ВИДЕО)

"Орлите" спечелиха категорично с 3:0

Капитанът на Лудогорец Антон Недялков поднови тренировки

Той се възстанови след поредната си контузия

Пьотровски: На загрявката разбрахме за загубата на ЦСКА

Халфът призна и за късмет срещу Левски

Вижте кой ще свири Лудогорец - Левски

Ето всички назначения

СЕРИЯТА ПРОДЪЛЖАВА! Лудогорец ликува на "Лаута"(ВИДЕО)

Късна драма и болезнен за Локо (Пд) герой

Лудогорец обяви кога пуска билетите за Левски

Деца и пенсионери ползват 50% намаление

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Дерменджиев: Има умора в нашия отбор, паузата идва навреме

"Изиграхме добър мач", каза треньорът на Лудогорец след разгрома над Локо (София)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки