Ботев (Пд) отмъква ас на Пирин (Бл)

Киров е харесал централния защитник

Ботев (Пд) отмъква ас на Пирин (Бл)

Ботев (Пловдив) ще се опита да привлече още през зимата Стилиян Николов от Пирин. Треньорът на „жълто-черните" Николай Киров е харесал централния защитник и иска да го направи партньор на Пламен Димов. Пловдивчани търсят нов защитник вече няколко месеца, след като Виктор Генев замина за израелския Ашдод, пише "Меридиан мач". Киров разполага на тази позиция с още двама футболисти - Радослав Терзиев и Кристиян Димитров, но двамата още нямат необходимия опит и треньорският щаб иска те да се развият покрай другите играчи в защита.



Ботев планира да вземе Стилиян Николов по схемата „Тони Тасев", без да плаща на Пирин за правата му. Това може да стане заради финансовите проблеми на клуба от Благоевград. Известно е, че футболистите имат забавени заплати и премии и всеки един от тях може да разтрогне договора си по вина на клуба. Точно по този начин през ляото "канарчетата" привлякоха и крилото на "орлетата" Тасев. Тогава дори избухна скандал между двата клуба, като от Пирин не простиха предателството на своя юноша. Треньорът на Ботев Николай Киров бе много доволен от този трансфер, но Тасев постепенно изпадна от титулярния отбор, а напоследък често не влиза дори в разширената група за мачовете. Напълно възможно е Тони Тасев да смени отбора още през зимата, но трудно ще се върне в Пирин именно заради бягството си от Благоевград през лятото.



Стилиян Николов прави много добър сезон за Пирин. Той е играл в 16 мача дотук, като е пропуснал само една шампионатна среща заради натрупани картони. При сладката победа на Пирин над Черно море във Варна с гола на Хендерсън в добавеното време той дори бе избран за най-добър футболист в мача. Николов е най-добър като централен защитник, но има необходимите скорост и качества, за да играе и като краен бранител. 26-годишният Николов е футболист на Пирин от лятото на 2015-а. Той е бил още в Чавдар (Етрополе), Сливнишки герой и Любимец, като за последния отбор има 11 мача в елита. Ако централният бранител напусне Пирин, това ще бъде голям удар по „орлетата", които ще загубят един от най-качествените си футболисти.

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

Арда ще спечели местното дерби с Крумовград

Вижте подробности

Георги Иванов с крути мерки срещу черното тото

Президентът на БФС инициира работна среща в Бояна

Левски обяви програмата на отбора преди домакинството на Славия

Вижте какво предстои

Лудогорец падна от Стяуа след скандална дузпа (ВИДЕО)

"Орлите" загубиха с 2:3 в контролна среща

Младокът Дани Полонски се превръща в ключова част за Пирин

Украинецът бързо стана част от титулярния състав и се отплаща с изключително добра игра

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

ЦСКА 1948 смачка Хебър в Пазарджик, Симба блесна с дебютен гол

Столичани надвиха убедително противника си

Втора Лига
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки