Зрелище в Пловдив! Мартин Камбуров спаси точката за Берое срещу Ботев, вече е голмайстор №3 в българския футбол!

Двата отбора завършиха при равенство 1:1, нападателят вкара гол №195

Зрелище в Пловдив! Мартин Камбуров спаси точката за Берое срещу Ботев, вече е голмайстор №3 в българския футбол!

Ботев и Берое изиграха зрелищен мач в Пловдив, който в крайна сметка завърши при равенство 1:1.

Зрителите дошли да наблюдават срещата, както и тези пред екраните, със сигурност са останали доволни от видяното, а играчите на старозагорския отбор трябва да са далеч по-доволни от точката, имайки предвид показаното на терена. В герой за Берое се превърна добре познатият Мартин Камбуров, който се появи от резервната скамейка и фиксира равенството минути преди края на мача.

Голаджията вкара своя гол №195 в българския футбол, заемайки третото място в класацията за най-добрите стрелци. Таранът изпревари не кой да е, а легендата на Ботев Динко Дерменджиев.

Така пред Камбуров остават само Петър Жеков (235 гола) и Наско Сираков (196 гола).


Самата среща предложи по-добро начало за гостите от Берое, които имаха възможност да открият резултата в средата на полувремето, когато съдията Стефан Апостолов отсъди дузпа за игра с ръка на Цветомир Панов.

Мартин Райнов обаче не успя да реализира от бялата точка след добра намеса на Чворович, който изби удара.

Постепенно домакините успяха да овладеят инициативата, а в 35-ата минута вече ликуваха!

Тодор Неделев опита центриране от фаул, Перниш се намеси неубедително, за да може Балтанов да нанесе голов удар от близка дистанция - 1:0 за Ботев!

До края на полувремето резултатът остана непроменен, а през втората част Ботев бе отборът, който контролираше мача.

"Канарчетата" започнаха да играят по-уверено и със самочувствие, а в рамките на четвърт час пропуснаха да затворят мача. 

Ндонгала на два пъти и Виана обаче не успяха да преодолеят Душан Перниш, който заключи вратата си, казано на футболен жаргон. Вратарят отрази и удар на Тодор Неделев от фаул.

Мачът си отиваше към логичен успех за домакините, но на сцената се появи Мартин Камбуров.

Опитният голаджия доказа класата си, като се възползва от центриране от десния фланг, за да засече топката с глава - 1:1!

Финалните минути на мача отново бяха за Ботев.

В ответната атака пловдивчани стигнаха до второ попадение на Балтанов, отменено от съдията Стефан Апостолов, който отсъди фаул в нападение на Стивън Петков срещу Перниш. Повторенията обаче не убедиха в правотата на рефера.

Иначе Стивън Петков пропусна да донесе успеха на "канарчетата" в последната минута, когато останал очи в очи с вратаря на гостите, прати топката над вратата! 

След равенството в Пловдив Берое запази 4-ото си място в Първа лига, докато днешният съперник на старозагорци е на следващата позиция. "Заралии" са с актив от 30 точки, докато "жълто-черните" са с 27.

Novsport проследи мача с чат на живо

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки