Левски се отпуши за разгром в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)

Панайотов и Мапуку герои за "сините"

Левски се отпуши за разгром в Русе (ВИДЕО+СНИМКИ)
След 39 дни Левски отново вкара повече от един гол и прегази Дунав с 4:0 като гост. За последно "сините" бяха правили това на 21 октомври в дербито с ЦСКА (2:2). От тогава тимът изигра четири мача за първенство и един за Купата.
 
На градския стадион в Русе столичани изравниха най-резултатния си успех през сезона. В края на август тимът отново спечели с 4:0, но на "Герена" срещу Славия. 
 
 
"Сините" съкратиха на 7 точки аванса на лидера Лудогорец и на три този на втория ЦСКА. Контурентите им за титлата обаче още не са изиграли мачовете си от 18-ия кръг на Първа лига. Дунав остава предпоследен с 14 точки.
 
Делио Роси беше сменил четирима от титулярите си в сравнение с мача срещу Верея (1:0). Вместо наказания Жорди Гомес и неубедителните Антони Белмонт, Йорсон Кабрал и Серджиу Буш, в игра се завърнаха Васил Панайотов и Жуниор Мапуку. Шанс за изява получи и румънецът Нелуц Рошу. Този ход на треньора донесе резултат. Панайотов отбеляза първите две попадения, докато Мапуку реализира третото и подаде за четвъртото.
 
 
Дунав в никакъв случай не игра слабо, особено през първото полувреме. Домакините обаче допуснаха грешки, от които "сините" не пропуснаха да се възползват.
 
Антонио Вутов можеше да отбележи още в 5-ата минута, но си поведе дълго топката след отлично подаване на Обертан и тя излезе в аут. Още пет след това шут на Рошу се отбива в главата на Олексей Ларин и излезе в корнер. При изпълнението на ъгловия удар Давид Яблонски стреля с глава, но покрай вратата.
 
Най-чистото положение за домакините дойде в 22-ата минтка, когато Бунидов изведе Божидар Васев сам срещу Митрев, но ударът му се оплете от външната страна на мрежата. Малко след това и пред Бранимир Костадинов се откри шанс за се разпише. След центриране от корнер той стреля първо с глава, а след това и с крак стреля отблизо, но и в двата случая топката срещна тялото на Божидар Митрев.
 
"Сините" отговориха с удар на Вутов над вратата. Левски поведе в  33-ата минута. Мапуку открадна топката в центъра, подаде към Прохазка, който отклони за Вутов. Младият нападател стреля, но вратарят Антонов спаси. Панайотов обаче не сбърка при добавката - 1:0. Халфът на Левски се разписа още веднъж в 39-ата минута, когато получи пас от Прохазка и простреля вратаря на домакините.
 
 
Веднага след подновяването на играта столичани вкараха трети гол. Отбеляза го Мапуку, който в този мач игра по левия фланг и се представи отлично. След центриране от корнер вратарят на Дунав боксира топката и тя попадна на главата на нападателя, който я прати в опразнената врата.
 
Домакините пробваха да се върнат в мача, но далечни удари на Андреас Васев и Жатоба бяха уловени от Митрев. Будинов с глава също не сполучи.
 
Делио Роси пусна Буш, като извади не Мапуку, а Обертан. Именно комбинация между двамата централни нападатели завърши с попадение на румънеца в 78-ата минута. Така беше сложена и точка на спора.
 
Дунав и Левски ще се срещнат отново в Русе на 15 декември. Тогава обаче двата тима ще играя четвъртфинал за Купата на България. Този двубой ще е и последен във футболната програмата за 2017 година.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки