Радуканов: Днес беше кулминацията на мъжеството

Наставникът на Пирин заяви, че всички в отбора са свободни да напуснат

Радуканов: Днес беше кулминацията на мъжеството

 Наставникът на Пирин (Благоевград) Милен Радуканов обяви днешната домакнска победа на орлетата с 3:2 над Етър за кулминацията и върха на мъжеството през есенния полусезон. Треньорът за пореден път заяви, че благоевградчани имат сериозни финансови проблеми, а заради забавянията всички състезатели могат да напуснат когато поискат.

“Ключовите моменти бяха желанието и старанието на футболистите. Цяла есен изкарахме с група от 14 човека. Днес беше кулминацията и върха на мъжеството. Поздравявам ги и им благодаря. Предстоят ни мачове с Левски и Лудогорец. Това за нас е бонус футболистите да се докажат. 

С група от 14 човека, през по-голямата част бяхме с 10 човека, няма от какво да не съм доволен. На много места няма характер, но в този град и на този стадион го има”, каза Радуканов, който коментира как орлетата първо обърнаха двубоя от 0:1 до 2:1, а след последвалото изравняване успяха да реализират и трети гол.

“Постоянно повтарям топката да се изритва надалеч, когато си притиснат. Казах на момчетата да играят за Траянов. Момчето сгреши на два пъти, но другите играха за него. Това е отбор. Чърчил е казал: “Да преминаваш от успех към неуспех без да губиш ентусиазъм”.

В заключение Радуканов призна, че проблемите от финансово естество продължават. “Да, дължат се много неща, но се справяме в тази обстановка. Декември месец трябва да се вземе генерално решение. Ако нещата не се оправят, някои футболисти ще ни напуснат. След 11 декември трябва да се вземе генерално решение, може да дойдат и по-добри времена. Всеки е свободен да си тръгне. Знаете и лятото, че се дължаха по две-три заплати, но всички останаха”, заключи треньорът на Пирин.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки