Жозе: Срещу Арсенал ще атакуваме и ще се защитаваме с всичките си играчи

Джоунс и Байли са аут, Матич под въпрос за дербито

Жозе: Срещу Арсенал ще атакуваме и ще се защитаваме с всичките си играчи

„Когато притежаваме топката, ще атакуваме с всичките си 11 играчи на терена, защото дори и вратарят трябва да е наясно какво да прави, когато нападаме.”

Така Жозе Моуриньо отговори на въпрос дали Манчестър Юнайтед ще „паркира автобуса” в дербито срещу Арсенал, както неведнъж стори в големите мачове този сезон. Двата отбора се изправят един срещу друг в Лондон от 19:30 часа в събота, а преди срещата „червените дяволи” имат с 4 т. повече от „топчиите” и изостава с цели 8 от лидера Манчестър Сити.

„Когато обаче Аренал притежава топката, тогава ще защитаваме с всичките си състезатели”, продължи Моу и посочи, че не е сигурен дали лятното попълнение Неманя Матич ще може да играе в Лондон, след като се контузи при успеха с 4:2 над Уотфорд през седмицата.

„Той е в групата и със сигурност ще се опита да помогне, но не мога да гарантирам, че ще успее.”

Бранителите Фил Джоунс и Ерик Байли със сигурност пропускат двубоя.

Моуриньо бе запитан дали си заслужава да рискува в мача, преследвайки задължителен успех, за да не изостава от върха и отговори в типичен стил:

„Зависи какво разбирате под риск. Според мен човекът, който е разделил отбора на защитници и нападатели е сгрешил, защото в съвременния футбол всеки трябва да атакува и да се брани, когато е необходимо. Така е за мен, а вие може да кажете друго и да анализирате колкото си искате.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки