В събота София ще получи символичното знаме за Европейска столица на спорта

Огромен интерес към презентацията на "София 2018" в края на Дните на предизвикателствата

В събота София ще получи символичното знаме за Европейска столица на спорта
Огромен интерес предизвика Презентацията на София - Европейска столица на спорта в последната вечер от Дните на предизвикателствата.

Водещата на предаването "Спортувай" от БНТ Боряна Граматикова представи пред препълнената Аула Максима в УАСГ дейността на екипа на София2018 през последните 3 години, след което се завъртя екшън видеото, подготвено от режисьора Жоро Торнев.

Клипът бе изпратен с продължителни аплодисменти, а веднага след това директорът на феста и председател на Управителния съвет на Българската асоциация за алтернативен туризъм (БААТ) Любомир Попйорданов покани на сцената всички спомогнали за реализацията на проявата. Специални благодарности бяха отправени към председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и към евродепутата Андрей Ковачев, спомогнали София да стане Европейска столица на спорта и активно подпомагащи Дните на предизвикателствата, съобщава www.sofia2018.bg.

Утре, събота, от 18 ч. в зала 1 на НДК, София ще получи символичното знаме за Европейска столица на спорта непосредствено преди Галата за 75-годишнината на НСА. Лично президентът на ACES EUROPE Джан Франческо Лупатели ще връчи флага в ръцете на кмета Йорданка Фандъкова, която ще бъде придружена на сцената от 9 легендарни български олимпийски шампиони и медалисти, спомогнали българската столица да получи престижната титла.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки