Пирин излиза за хеттрик на "Герена"

И двата отбора влизат в двубоя след два поредни успеха

Пирин излиза за хеттрик на "Герена"

Левски приема Пирин днес от 17:30 часа на стадион "Георги Аспарухов" в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Срещата ще бъде предавана пряко и по Диема спорт. И двата отбора влизат в двубоя след два поредни успеха в шампионата. Сините победиха Верея с 1:0, а преди три дни надделяха категорично и над Дунав в Русе с 4:0. Докато орлетата спечелиха много важни шест точки от мачовете с Черно море (1:0) и Етър (3:2).

 

След многото критики, които отнесе Делио Роси за дефанзивния стил, изповядван от Левски, сините разгромиха Дунав и сега желанието на италианеца е за затвърждаване на тази тенденция. Старши треньорът на Левски има пред себе си единствено дилема за офанзивното лице на отбора. Роси до последно ще разплита четворен възел за синята атака. Едно от решенията му ще е продиктувано от ефективността на сините срещу Дунав и отново да заложи на Антонио Вутов за върха на атаката, а зад него в ролята на десетка да действа Габриел Обертан. По този начин отново на левия фланг ще се подвизава Жуниор Мапуку, а отдясно Роман Прохазка. Именно конгоанецът реши последния сблъсък между Левски и Пирин в Благоевград с експресен хеттрик. А наставникът намекна след мача с Дунав онзи ден, че Жуниор обича да играе на по-широк периметър, а не толкова в средата на терена.

 

Другият вариант пред Делио Роси е да се довери за върха на атаката на реализиралия едно от четирите попадения срещу Дунав Серджиу Буш за сметка на Вутов, а по крилото да действа острият Жерсон Кабрал. Под рамката за сините ще е капитанът Божидар Митрев, а карето пред него ще е от обичайните изпълнители - Цветкович-Ейолфсон-Яблонски-Горанов. В средата пред защитата ще действат завръщащият се след наказание Жорди Гомес и Васил Панайотов.

 

Пред Милен Радуканов и неговия Пирин се отваря отлична възможност да запише своеобразен хеттрик над лидерите в класирането, след като по-рано през сезона успя да спечели точки при гостуванията си на Лудогорец (1:1) и ЦСКА (0:0). Сега предстои тежко изпитание срещу окриления Левски. Предполага се, че благоевградчани ще играят затворено, както се случи на терените в Разград и "Българска армия".

 

Освен това "Герена" е един от паметните стадиони за Радуканов. Като треньор на ЦСКА той разби Левски в собствения му дом с 3:1. Това се случи през месец февруари 2011 година.

 

За проблемите по окомплектоването на състава на орлетата се знае от много време. Добра новина за Милен Радуканов е завръщането след наказания на основни играчи като Тодор Паланков и Аймен Суда. Треньорът на благоевградчани също има дилема на какъв състав да заложат срещу сините. На вратата ще стартира убедителният Благой Макенджиев, а пред него ще действат Ничев-Сандев-Николов-Попев. Пред тях място на терена ще намерят Конър Хендерсън и Тодор Паланков, а Антон Костадинов ще бъде на резервната скамейка, след като в последните два мача игра с травма. По крилата Радуканов ще заложи на Димитър Благов и Радослав Кирилов, а на върха на атаката ще действа реализиралият два гола срещу Етър Станислав Костов, малко зад него ще бъде разположен Аймен Суда. Старши треньорът на Пирин може да предпочете и схема с по-наситена халфова линия с полузащитници, които да помагат на отбраната. В такъв случай Радуканов ще заложи на Тодор Траянов и Антон Костадинов за сметка на по-офанзивните Кирилов и Благов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки