Луканов ще спира пропадането с кадемлия

Черно море приема Ботев (Пд)

Луканов ще спира пропадането с кадемлия

Старши треньорът на Черно море Емануел Луканов понесе пореден удар преди изключително важния мач с Ботев Пловдив. Моряците са задължени да спрат ужасяващата домакинска серия от 6 поредни срещи без победа, ако не искат да изостанат твърде много в битката за Топ 6, но ще трябва да се оправят срещу канарчетата без още един от основните си изпълнители. Двубоя с пловдивчани пропуска полузащитникът Атанас Зехиров. Той лекува контузия, която е получил в миналия кръг срещу Славия, и отпадна от групата на тима. Така Луканов остава почти без опции в предни позиции, като се очаква мястото на Зехиров в дясната част на халфовата линия да заеме 20-годишният Николай Минков. Другата рокада в стартовия състав на Черно море ще е свързана с центъра на атаката. Нападението ще бъде победено от Марек Кузма, на когото му върви срещу Ботев. През календарната 2017 г. словакът наказа вече два пъти канарчетата, като именно срещу тях му е единственият гол през настоящата кампания - при победата с 2:1 8 Пловдив на 18 август. Кузма ще замени французина Амаду Сукуна. Заради многото кадрови проблеми 8 групата на Черно море попаднаха едва 17 играчи. Освен Зехиров контузии лекуват още Евгений Боровик, Витиня, Мартин Костадинов, Орлин Старокин, Цветелин Чунчуков и Георги Божилов.

 

Последната победа на варненци на "Тича" бе на 28 юли -1:0 над Дунав Русе. Вече 128 дни Черно море не е печелил пред собствените фенове. Ако и днес това не се случи, то временният експеримент с Луканов може да се счита за неуспешен и от Нова година Морето да е с нов треньор.

 

Без нито една промяна в разширения състав от последния шампионатен мач Ботев отпътува вчера за Варна, където днес от 15:00 ч. излиза срещу Черно море в първия мач от програмата на 19 кръг в Първа лига.

 

Наставникът на жълто-черните Николай Киров отново включи в списъка 19 играчи, от които един няма да попадне в тимовия лист за двубоя на стадион "Тича".

 

Крайният защитник Йордан Минев, който имаше леки болежки след сблъсъка с Берое, вече е готов.

 

Белия планира този път да заложи на върха на атаката на Стивън Петков с оглед серията без гол, в която изпадна Фернандо Виана.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки