Фантастичен Де Хеа носи успех на Юнайтед в лудо дерби с Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лингард вкара два за първа домакинска загуба на "топчиите", Погба бе изгонен и е аут за дербито със Сити

Фантастичен Де Хеа носи успех на Юнайтед в лудо дерби с Арсенал (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 дербито с Арсенал от XV кръг на английската Висша лига.

Жозе Моуриньо записа девета победа срещу своя колега Арсен Венгер, който има само два успеха в 18-те срещи помежду им до момента, ала португалецът ще трябва реди състава си за ключовия сблъсък с лидера Манчестър Сити без звездата Пол Погба.

Френският национал получи червен картон и бе изгонен на „Емирейтс” в 74-ата минута, а с две попадения се отличи юношата на гостите Джеси Лингард.

Техният нападател Златан Ибрахимович остана извън групата за срещата, но контузилия се през седмицата Неманя Матич бе титуляр.

Последното важи и за голмайстора на домакините Александър Лаказет, който реализира почетното попадение за „топчиите”.

В герой за „червените дяволи” пък се превърна вратарят им Давид де Хеа, който направи няколко паметни спасявания и е с основна заслуга за успеха.

Мачът започна вихрено за гостите, които отбелязаха две попадения за 11 минути.

В четвъртата Антонио Валенсия пресече едно подаване на Лоран Кошчелни към Сеад Колашинац и направи дойно с Пол Погба, след което прокара топката между краката на Начо Монреал и Петър Чех, за да открие резултата.

Не след дълго „червените дяволи” нанесоха своя втори удар, след нова грешка в защитата на домакините.

Този път Шкодран Мустафи загуби топката и Джеси Лингард се възползва, за да се разпише във втори пореден дувбой и да направи 2:0 в 11-ата минута.

Малко след това бранителят Мустафи се контузи и бе заменен принудително от нападателя Алекс Айоби.

Впоследствие Арсенал натисна сериозно и Давид де Хеа трябваше да показва чудеса от храброст, за да опази аванса на своите до почивката

Испанският вратар буквално спаси всичко възможно, отразявайки 14 от отправените към него общо 33 удара и намесвайки се решително след удари на Алекс Лаказет, Алексис Санчес, Ектор Бейерин, Колашинац и дори на своя съотборник Ромелу Лукаку, за да предотврати автогол.

Така Арсенал се прибра на почивка с пасив от две попадения, макар да притежаваше топката в 70% от първите 45 минути, да направи над двойно повече успешни подавания (297-124), а и да създаде почти три пъти повече голови положения (14-5).

Де Хеа имаше на сметката си седем спасявания до паузата, а неговият колега Питър Чех – нито едно.

Малко след паузата логичното все пак се случи и Алекс Лаказет върна едно попадение за домакините. Той се разписа в 49-ата минута, след като Маркос Рохо покри засада, която защитниците на гостите очакваха да бъде макрирана, а Арън Рамзи му свали топката и французинът я прати в мрежата - 1:2.

Почти веднага след това, в 52-ата минута, Джеси Лингард излезе сам срещу вратаря, но Петър Чех скъси ъгъла и докосна топката, а тя срещна страничната греда. После пък Начо Монреал блокира опита за добавка на Антони Марсиал.

Четири минути по-късно Де Хеа направи фамозно двойно спасяване, след като първо отрази майсторски с ръка изстрел отблизо на Лаказет, а после протегна крак и не позволи на Алексис Санчес да изравни.

В 63-ата минута Лингард отново даде аванс от две попадения на Юнайтед с втория си гол в срещата.

Ромелу Лукаку изведе Пол Погба и той преодоля капитана на домакините Лоран Кошчелни, след което подаде на непокрития Лингард и последният нямаше как да среши на празна врата за 3:1.

Десет минути по-късно Пол Погба получи директен червен картон, защото стъпи изключително неприятно върху крака на Бейерин и остави „червените дяволи” с човек по-малко.

Жозе Моуриньо отговори с две дефанзивни смени, като в 67-ата минута замени Антони Марсиал с Андер Ерера, а в 76-ата пусна бранителя Матео Дармиан вместо голмайстора Лингард.

След това мачът се игра предимно пред наказателното на „червените дяволи”, които в 87-ата минута имаха претенции за червен картон на Кошчелни, който фаулира откъсващия се Ромелу Лукаку.

Капитанът на Арсенал получи жълт, но пък малко по-късно неговият тим бе лишен от дузпа, след като резервата Андер Ерера събори в пеналта юношата на гостите Даниел Уелбек, който влезе от пейката за Арсенал.

Арбитърът Андре Маринър обаче даде знак играта да продължи и така в крайна сметка Юнайтед нанесе първата домакинска загуба на „топчиите” през сезона.

Хората на Моуриньо вече имат 35 точки, със седем повече от Арсенал, изоставайки с пет от градския си съперник Манчестър Сити.

Лидерите в класирането са и с мач по-малко, защото в неделя са домакини на Уест Хем, а след това излизат срещу Юнайтед в градското дерби от XVI кръг на Висшата лига.

Стартови състави:

Арсенал
: Чех, Монреал, Кошчелни, Мустафи, Колашинац, Бейерин, Йозил, Рамзи, Джака, Санчес, Лаказет;

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Валенсия, Рохо, Смолинг, Линдельоф, Йънг, Матич, Погба, Лингард, Лукаку, Марсиал;

Клоп: Аталанта продължава заслужено

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

Треньорът на Милан: Рома показа повече качества

Вижте какво каза Стефано Пиоли

Треньорът на Рома: Победихме Милан с динамика, интелект и тактика

Вижте какво каза Даниеле Де Роси

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Шчесни и Милик на линия за Каляри

Мойс Кийн аут за мача от Серия А

Фиорентина с една крачка по-близо до Атина (ВИДЕО)

120 минутна драма на "Артемио Франки"

Астън Вила на полуфинал след драма с дузпи (ВИДЕО)

Сълзи във Франция след силна игра и пирова победа на Лил

Валверде: Ман Сити играе по-добър футбол от нас, но ние сме Реал

„Те мислеха, че сме мъртви, но ние победихме“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки