Бенитес изненадан от решението на Любо Пенев

Испанецът разкри защо не взе Бербо в Нюкасъл

Бенитес изненадан от решението на Любо Пенев

Известният бургазлия Кирил Евтимов отново е на посещение в Англия, където за пореден път направи чудесна реклама на България.

БЛИЦ СПОРТ се свърза с популярната личност, която гостува в редица телевизионни предавания и наскоро беше обект на обширна статия със заглавие „Човекът в кадър“ в спортно списание. Евтимов, който в последните години беше част от редица благотворителни инициативи, присъства на вчерашните мачове от Висшата лига Челси – Нюкасъл (3:1) и Арсенал – Манчестър Юнайтед (1:3). Пред медията ни експертът по еврофондове разказа за срещите си с Рафаел Бенитес, Шей Гивън, Уейн Бридж и Рей Парлър.

„С мениджъра на Нюкасъл Рафаел Бенитес се видях след мача с Челси. Подарих му българско вино „Виа Винера“ от карабунарския край. Той се зарадва и на шега каза, че след загубата от „сините“ вероятно ще му се наложи да се утеши с бутилка хубаво българско вино. В разговора ни стана дума за Любослав Пенев и Бенитес изрази учудването си, че Любо е напуснал работата си във Валенсия, за да се кандидатира за президент на БФС. Рафа Бенитес, който е бивш треньор на „прилепите“, призна, че е получавал много добри отзиви за работата на Пенев във втория отбор на клуба“, разкри Кирил Евтимов.

„Попитах го, защо не взе Димитър Бербатов в Нюкасъл и Бенитес ми обясни, че Бербо е прекалено скъп футболист, какъвто „свраките“ не могат да си позволят от гледна точка на настоящото си финансово положение. Те предпочитат да взимат предимно млади играчи, които са по-евтини и ще взимат по-малки заплати. Мениджърът на Нюкасъл не скри, че може в скоро време да вземе двама-трима български треньори на стаж при себе си в Англия“, допълни популярния български фен на Челси.

„На „Стамфорд Блидж“ се видях и с бившия вратар на Нюкасъл и Астън Вила Шей Гивън, който беше съотборник на Мартин Петров в Манчестър Сити. Ирландецът ме разпита за бившия си български колега и изрази съжалението си, когато научи за финансовите неволи на Петров. Пак на мача Челси – Нюкасъл се засякох с друг бивш играч на „гражданите“ - Уейн Бридж. Той пък се поинтересува от Валери Божинов и остана впечатлен, когато видя снимките на настоящата приятелка на Валери – Биляна Дол.“

„На трибуните на „Емирейтс“ имах възможност да поговоря и с легендата на Арсенал Рей Парлър. Той прояви интерес с какво се занимава в момента Христо Стоичков и си припомни за единствения мач, който е играл в България. Това е бенефисът на Стоичков в националния отбор на 9 юни 1999 година, когато направихме 1:1 с Англия. Това пък беше дебютът на Мартин Петров в националния отбор“, завърши Кирил Евтимов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки