Любо Пенев се кандидатира официално с мъгляви обещания

Той обеща "светло бъдеще" за футбола ни без да предложи нищо конкретно

Любо Пенев се кандидатира официално с мъгляви обещания

Любослав Пенев беше гост в предаването "120 минути" по БТВ, където в обширно интервю официално обяви кандидатурата си за президент на БФС.

Бившият национален селекционер обясни какви цели има при евентуален мандат и, че не е изключено в екипа му да влязат хора като Димитър Бербатов, Христо Стоичков, Стилиян Петров и Красимир Балъков.

"Идвам, за да обява, че се кандидатирам за президент на БФС. Официално по документи ще стане, когато се обяви кампанията. Аз съм положително настроен и не говорим за отмъщение. Защо искам да стана президент? Искам отново България да се гордее с националния и клубен футбол. Искам стадионите да са пълни и националният отбор да е близко до класиране и да играе на европейски и световни първенства, клубовете да са в ШЛ и ЛЕ. Според мен е време за кардинална промяна след 14 години. Показа се, че този модел на ръководене не е печеливш.", започна той.

"Много неща бих направил различно. ДЮШ трябва да е с различна методика. Националните отбори се представят не така, както могат. Със сигурност ще работя с професионалисти, които са подготвени в точната посока. Със сигурност ще има големи промени. Във футбола трябва да има хора с пари. Мисля, че ще ме издигнат много отбори, няма да е само един. Не знам от кого ще получа подкрепа. Всеки клуб има един глас – който иска промяна, да ме подкрепи. Сигурен съм, че много отбори ще го направят."

"Бих поканил Бербатов, Балъков, Стилиян Петров. Не е невъзможно да потърся Христо Стоичков. Това са прекрасни футболисти, които са прославили България в чужбина. Защо не? Всеки може да допринесе за европейско развитие. Искам да въведа правилата от другите държави. Играл съм дълго в Испания и мисля, че има модели, които ще паснат тук. Основното правило, което не се спазва тук е да се спазват наредбите."

"За тези 12 години все чувам „Сега ще променим“. То е късно. Раздават на отборите топки и мрежи отпреди няколко години. Сега плашат хора, че като дойда ще си заминат. Няма такова нещо. Който е готов за промяна, ще работи. За държавата футболът трябва да е един от приоритетите. Аз съм в добри отношения с абсолютно всички. В момента ме интересува датата за конгреса. Дано всички гласуват по съвест, за да намерим промяната. Има клубове-фантоми, които присъстват в регистъра, но не знам дали ще гласуват."

"Темата за треньора на националния отбор е за вбъдещето. Колкото до съдиите, не мисля, че чужденец има работа тук, защото те признават грешки, а той ги хвали. Не е невъзможно да седна на дебат срещу други кандидати за президент на БФС и Борислав Михайлов. Ще има много корекции в таксите на отборите, които плащат на футболния съюз."

"В никакъв случай ръководството в последните години не направи само лошо. Със сигурност имат и плюсове. Като теглим чертата обаче, е факт, че този метод не дава нужните резултати. Усещам, че имам много повече приятели преди тази битка. Враговете имат за цел да спечелят този мандат, а аз – да променим всичко в БФС."

Разбира се, че би ме огорчило ако не спечеля, защото губи българския футбол, децата и юношите. Очаквам скоро да станем колония – като гледах националния отбор виждам 11 чужденци.', завърши Пенев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки