Лудогорец се върна на върха след лесна победа срещу Дунав (СНИМКИ)

Разградчани си решиха мача в рамките на 60 секунди

Лудогорец се върна на върха след лесна победа срещу Дунав (СНИМКИ)

  Шампионът на България Лудогорец победи без особени трудности Дунав с 2:0 при домакинството си от 19-ия кръг на Първа професионална лига. И двете попадения паднаха през първата част и то в рамките на минута. 

Срещата започна доста активно за разградчани и те постоянно организираха атаки, но до по-сериозни положения пред вратата на гостите не се стигаше. В 18-та минута дойде първата по-сериозна възможност, когато Марселиньо стреля малко след дъгата на наказателното поле, но топката се спря в Кешеру, който пък не успя да преодолее Антонов. Четири минути по-късно Мисиджан беше изведен от Дяков на чиста позиция сам срещу вратаря, но не успя да намери очертанията на вратата. 

В 35-та минута дойде първия гол за домакините, след като Станислав Дяков пусна остро центриране към Лукас Саша в наказателното поле, той пробва да стреля, но само я отклони към Марселиньо, който беше безпогрешен. Повторенията обаче оставиха съмнение за засада на бразилеца. 

Само минута по-късно Лукоки центрира отдясно и Марселиньо отново не беше покрит, като това му помогна да засече топката с глава за 2:0.  До края на първото полувреме Лудогорец можеше да оформи класическа преднина, но Лукоки не успя да преодолее Антонов, след като бе изведен сам срещу него. 

След почивката домакините гледаха да задържат повече топката, като атаките не бяха толкова чести като през първата част. В 57-та минута Клаудиу Кешеру имаше отлична възможност да се разпише, но не успя да засече топката с глава след добро центриране отдясно. 

В 80-та минута пък Дунав имаше отличен шанс да намали изоставането си, но Будинов не успя да се разпише от пряк-свободен удар точно на границата на наказателното поле. 

Така Лудогорец се върна на първото място в Първа професионална лига, след като вчерашната победа на ЦСКА ги измести от водачеството. Възпитаниците на Димитър Димитров събраха 45 точки и отново са с една повече от „армейците“. Дунав пък записват втора поредна загуба и остават на предпоследното 13-то място.

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки