Олимпиакос не успя да спре Юве и „старата госпожа“ е на 1/8-финал (ВИДЕО)

Пестелива, но печеливша игра донесе три решаващи точки за торинци

Олимпиакос не успя да спре Юве и „старата госпожа“ е на 1/8-финал (ВИДЕО)

 Италианския шампион и миналогодишен финалист в Шампионската лига Ювентус победи с 2:0 Олимпиакос в последния си мач от груповата фаза на турнира и успя да се класира за елиминационната фаза като втори отбор в група D.

Торинци успяха бързо да поведат още в 15-та минута, като точен беше Хуан Куадрадо.

Алекс Сандро получи перфектен извеждащ пас отляво, напредна към наказателното поле и пусна остро успоредно подаване към колумбиеца, който на празна врата от няколко метра не сбърка.

В следващите минути възпитаниците на Масимилиано Алегри се стараеха да задържат повече топката и да не дават възможност на съперника си да застраши Войчех Счезни. В 28-та минута Бенатия стреля с глава, но ударът му мина покрай вратата.

След почивката нивото на играта падна още повече, а Ювентус дори имаше затруднения да задържа Олимпиакос далеч от половината си. В 57-та Фелипе Пардо стреля в очертанията, но ударът му беше спрян, а минута след това Марко Мачин повтори упражнението.

Товя сякаш стрестна италианците и след 80-та минута те отново показаха по-добра игра и последователно Куадрадо, Дъглас Коща и Бернардески стреляха много опасно, но Силвио Прото спаси. В 90-та минута обаче Бернардески беше точен и подпечата победата на бианконерите.

Така Юве събра 11 точки и остана втори в класирането, след като Барселона победи със същия резултат 2:0 Спортинг Лисабон и оглави група D. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки