Ню Йорк Рейнджърс на точка от шампиона

Драматична победа срещу Питсбърг

Ню Йорк Рейнджърс на точка от шампиона

 Резервата Ондржей Павелец спря 41 удара на вратата на Ню Йорк Рейнджърс за победа с 4:3 срещу Питсбърг в мач от редовния сезон на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). С това Рейнджърс се доближиха на точка от шампионите в Столичната дивизия, но продължават да изостават с четири от лидера Ню Джърси, който надви с 4:1 Кълъмбъс.

 

Бу Нийвс, Йеспер Фаст, Матс Дзукарело и Павел Бухневич вкараха головете за нюйоркчаните, а Павелец замени титулярния вратар Хенрик Лундквист, който отпадна от групата поради вирусно заболяване. Бухневич пък вкара победния гол, след като негов пас пред вратата на Питсбърг се отклони в Крис Летанг и Тристан Джари 11:12 минути преди сирената.
 
Фил Кесел вкара 13-ия си гол за Питсбърг и оглави листата на реализаторите в състава на шампионите. Конър Шийри записа деветото си попадение, а Патрик Хорнквист вкара за 11-и път за Питсбърг, който влезе в мача при серия от четири победи. Джари завърши срещата с 25 спасявания, но не успя да се намеси при рикошета в стика на Летанг.
 
Стефан Ньосен, Тейлър Хол и Йспер Брат записаха по гол и асистенция, а Кори Шнайдер спаси 41 удара при победа на Ню Джърси с 4:1 срещу Кълъмбъс. Травис Заяц също се разписа, а Нико Хиршер направи две асистенции за Дяволите, които отново оглавиха Столичната дивизия при точка преднина срещу Кълъмбъс и две срещу Ню Йорк Айлъндърс.
 
Яни Гурде вкара два гола за Тампа Бей при победата с 6:2 срещу Островитяните, които доминираха първите 16 минути на втората част, но след това получиха три шайби до сирената. Гурде се разписа при числено предимство за 4:2 след 16:22 минути игра, а след това вкара и след рикошет. Владислав Наместников пък отбеляза гол 50 секунди по-късно. 
 
Брейдън Пойнт, Андржей Шустър и Крис Куниц също вкараха по един гол за Светкавиците, които водят в Атлантическата дивизия. Детройт пък победи с 5:1 Уинипег и свали съперниците си от върха на Централната дивизия, където лидер вече е Нешвил. Хищниците надвиха с 5:2 Далас и са с точка пред Уинипег.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки