Сензациите в пресата: Двама отказаха на Левски, клуб от Бундеслигата дойде за Недялков

Скаути наблюдаваха четирима от Лудогорец; Една дилема в състава на ЦСКА за Берое и още…

Сензациите в пресата: Двама отказаха на Левски, клуб от Бундеслигата дойде за Недялков

Сензациите в пресата днес, петък, осми декември 2017 година:

„Меридиан мач”: Двама отказаха на Левски

Двама набелязани за трансфер на „Герена" чужденци са отказали договор с Левски, научи „Меридиан Мач". Това са първите футболисти в списъка на „сините” за зимна селекция и съответно вариант „А" в  него. Става дума за двама чужденци, чиито имена шефовете на Левски не пожелаха да разкрият. Възможно е един от тях да е шведският бранител Антон Тинерхолм, който дори посети София, за да види обстановката в столицата и на „Герена" преди да вземе окончателно решение. Десният бранител имаше доста предложения и „сините" бяха наясно, че най-вероятно ще отклони офертата им. Отказите на първите две имена в списъка за селекция в никакъв случай няма да спрат работата по намирането на нови попълнения. Основен приоритет в селекцията на Левски си остава намирането на краен защитник и вътрешен халф.

„Тема спорт”: Скаути наблюдаваха четирима от „орлите”

Скаути на доста чуждестранни клубове бяха заели места на "Райн Некар Арена". Четирима футболисти на Лудогорец са обект на сериозен интерес. Това са левият бек Натанаел, халфът Анисе и нападателите Върджил Мисиджан и Джоди Лукоки. Последният не бе включен в титулярната единайсеторка от треньора Димитър Димитров-Херо, защото той бе предпочел да заложи на трима дефанзивни полузащитници. Натанаел е следен от португалски клубове, а Анисе е в плановете на френски отбори, сред които е и Нант. Мисиджан и Лукоки са желани от турски тимове. През зимата клубът може да продаде някой от асовете си. Натанаел пък ще пропусне следващия европейски двубой на Лудогорец. Причината е, че в Германия той получи третия си жълт картон в Лига Европа и ще бъде наказан от Дисциплинарната комисия към УЕФА. На "Райн Некар Арена" Лудогорец бе подкрепян от агитка от около 400 души. Съоръжението обаче остана наполовина празно. Капацитетът му е за 30 хиляди зрители, а на него снощи имаше около 14 хиляди.

„24 часа”: Клуб от Бундеслигата дойде за Недялков

Антон Недялков, бранителят на ЦСКА, е хванал окото на два чуждестранни клуба. Играчът на „червените" ще бъде наблюдаван от скаути в предстоящия двубой с „Берое" тази неделя. Съгледвач на отбор от Бундеслигата и мениджър, представляващ тим от САЩ вече са в София, за да изгледат на живо изявите на 24-годишния талант. От началото на кампанията Недялков е със статут на твърд титуляр на „Армията", а с добрите си изяви си спечели и място в националния отбор. Интерес към бранителя има и от страна на турски клубове, сред които и „Коняспор", където през изминалата кампания игра Димитър Рангелов. А на „Българска армия" освен изходящи трансфери, се очакват и входящи. До късно снощи ръководството финализираше преговорите с нападателя Фейвер Меркадо. 27-годишният колумбиец вече пристигна в България за да подпише с „червените". Не е тайна, че в клуба не са доволни от изявите на Кевин Кубемба и е много вероятно клубът да се раздели с него през зимата. А с евентуалното привличане на Меркадо, треньорът Стамен Белчев цели да вдигне конкуренцията в предни позиции, където в момента постоянство показва единствено Фернандо Каранга.

„Тема спорт”: Една дилема в състава на ЦСКА за Берое

Само една въпросителна има около стартовия състав на ЦСКА два дни преди двубоя с Берое. Дилемата е свързана с левия фланг на атаката, а опциите са Енрике и Кулма. Бразилецът стартира в последните 3 мача, но е със счупен пръст на крака. Той се готви наравно с отбора и има шансове да стартира отново. В последния двубой с Витоша Енрике бе заменен принудително именно от Кулма. Двубоят на "Армията" в неделя е от 17:00 часа и ще се проведе пред празни трибуни заради изтичащото наказание на ЦСКА. В стартовия състав ще се завърне Барт, който ще замени Чорбаджийски в защитния вал. Вчера червените тренираха на базата в Панчарево от 15:00 часа. В състава няма кадрови проблеми с изключение на отдавна известните контузии на Стойчо Атанасов и Александър Георгиев. Двамата са аут до края на годината. Малинов пък виси с 8 жълти картона и при нов ще пропусне 2 срещи.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки