Обертан и Гомес хвалят в Исландия защитата на Левски

Двете най-ярки звезди на „сините” засипаха със суперлативи Холмар Ейолфсон

Обертан и Гомес хвалят в Исландия защитата на Левски

Халфът на Левски Габриел Обертан засипа с похвали съотборника си Холмар Ейолфсон.

Бившият футболист на Манчестър Юнайтед даде интервю за исландския сайт futbolti.net.

В него той говори за защитника, както и за местния национален тим. Както е известно, викингите направиха фурор на Евро 2016 във франция и се класираха за световното първенство в Русия догодина. Ейолфсон пък може да попадне в селекцията за Мондиала.

"Ейолфсон е добро момче - и на терена, и извън него. Дойде в Левски малко след като аз пристигнах. Адаптира се чудесно към отбора, играе много силно. Говори английски език и комуникацията между нас е лесна. Той е опитен играч, видял е доста - все пак е играл в Англия (б.р. - Уест Хем) и Израел (б.р. - дойде на „Герена" под наем за 4 години от Макаби Хайфа). С представянето си показва, че Левски не е сбъркал с Холмар. Клубът взе правилно решение, като го привлече", заяви Обертан и посочи, че той е сформирал отличен тандем с чеха Давид Яблонски.

"Двамата си паснаха, идеални са за нашия отбор. Те са много силни при играта във въздуха, но освен това са добри с крака. Могат да дават пасове. Рядкост е да имаш централни защитници, които се чувстват толкова комфортно с топката в краката. Добра двойка са. С тях на терена Левски е допуснал само няколко гола. Страхотни са", допълни французинът.

Холмар има 10 шампионатни двубоя за Левски. В тях сините допуснаха голове само в два - при 2:0 срещу ЦСКА и 0:2 от Лудогорец. Освен това исландецът бе титуляр за купата срещу втородивизионните Ботев Гълъбово (1:0 след продължения) и Монтана (1:0).

Обертан коментира и представянето на Исландия.

"Не знам много за страната, но националният отбор постави името на държавата си на футболната карта с представянето си на европейското. Достигането до четвъртфинал не е никак малко, дано да има такива резултати и в бъдеще. Исландците играят със сърце, показаха огромна страст. Сякаш на игрището се бият за страната си. Трудно се печели срещу такъв тим, защото играчите сякаш усещат подкрепата на цялото население. Въпреки че исландци не играят в топотборите на Европа, те се преобразяват в националния и заслужено ще играят и на световното. Дано Холмар е част от селекцията", каза Обертан.

Пред същото издание говори и другата звезда на Левски - Жорди Гомес. Испанският полузащитник също похвали 27-годишния Ейолфсон.

"Много го харесвам като футболист, върши отлична работа за Левски. Справя се отлично със задълженията си. Откакто играе, имаме много чисти мрежи, допускаме рядко попадения", каза Гомес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки