ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА: Забиха над 300 гола в групите на Шампионска лига

Подобрен бе 17-годишен рекорд по резултатност

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА: Забиха над 300 гола в групите на Шампионска лига

Участниците в груповата фаза на Шампионската лига счупиха 17-годишен рекорд по резултатност.

32 от топклубовете в Европа успяха да реализират общо 306 гола във всички изиграли се мачове до момента. По този начин те подобриха последното най-добро постижение от сезон 2000/2001 - 292 гола, а само в мачовете в сряда вечерта бяха отбелязани цели 33 попадения.

Котата бе премината с гола на Филипе Коутиньо в 50-ата минута при разгромната победа на Ливърпул със 7:0 над Спартак Москва. Бразилецът реализира хеттрик, а Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Са-ио Мане оформиха разгромния резултат. По този начин Ливърпул се превърна в единствения английски отбор, реализирал цели 23 попадения в групите на ШЛ. Ивелин Попов пък не се появи в игра за гостите от Спартак.

Звездата на Ливърпул Коутиньо описа като специално чувството да изведе отбора си с капитанската лента насред "Анфийлд" в решителния двубой от групите. За бразилеца, който е спряган за трансфер в Барселона, това се случи за първи път в неговата кариера. 25-годишният играч получи лентата, тъй като титулярният капитан Джордан Хендерсън остана резерва заради недоброто си физическо състояние, а вторият капитан Джеймс Милнър се появи едва по-късно в игра при травмата на Алберто Морено.

В крайна сметка за първи път от сезон 2008/2009 Ливърпул достига етапа на елиминациите в Шампионската лига. В осминафиналите тимът на Юрген Клоп потенциално може да се изправи срещу някой измежду Базел, Байерн Мюнхен, Ювентус, Шахтьор Донецк, Порто и Реал Мадрид. Жребият за следващата фаза ще се тегли в понеделник.

Срамът за руския футбол пък е огромен и невиждан в историята. Спартак трябваше да бие Ливърпул, за да се класира, но вместо това се случи немислимото. До момента черното петно за Русия се носеше от ЦСКА Москва, който бе разбит с 0:6 от Марсилия през 1992/93. През 1993/94 пък Динамо Москва падна от Айнтрахт Франкфурт също с 0:6, но в другия турнир за Купата на УЕФА. Досегашното най-тежко поражение на Спартак пък също бе на "Анфийлд" срещу Ливърпул - 0:5 през 2002 година.

Полицейска акция срещу уредени мачове в Сервена Македония

Органите на реда са влезли във Футболната федерация на Македония

Върнаха гостуващите фенове за дербито Селтик - Рейнджърс

Гостуващите фенове бяха забранени дълги години в дербито на Шотландия

Мениджърът на Нюкасъл защити Тонали

Еди Хау коментира информацията, че италианецът може да получи още едно наказание за залози

Алегри: "Във футбола се броят резултатите"

Вижте подробности

Алонсо реши: Остава в Байер Леверкузен

Специалистът ще може да бъде откупен срещу 15 милиона през 2025г.

Кимих иска да види новия треньор преди да преподпише

Договорът на играча изтича през лятото

Реал Мадрид представя Мбапе през август?

Церемонията може да се отложи заради Евро 2024 и Олимпиадата

УЕФА говори за сигурността на Евро 2024

Ето какви мерки са взели от централата

Гуардиола е взел решение за бъдещето си

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки