Сензация! ЦСКА се договори с Бланко от Колумбия

25-годишният играч идва на "Армията" като свободен агент

Сензация! ЦСКА се договори с Бланко от Колумбия
Жан Карлос Бланко вече е футболист на ЦСКА, съобщава водещата колумбийска медия Магдие Сагасо.
 
Информацията бе потвърдена и от популярния местен журналист Диего Руеда, който има над 260 000 последователи в социалните мрежи, пише "Тема спорт".
 
"Жан Карлос Бланко е футболист на българския ЦСКА", обяви Руеда. Той добавя още, че играчът е в София от няколко дни. Все още се очаква потвърждение от "Армията" за евентуален трансфер на южноамериканеца.
 
Жан Карлос Бланко е на 25 години, като действа на върха на атаката и на позицията зад централния нападател. През последните 3 сезона играе за елитния колумбийски Аа Екуидад, но договорът му изтича в края на декември и той е отказал да го поднови.
 
Така Бланко пристига като свободен агент. Медиите в родината му съобщават още, че е отхвърлил оферти от колумбийския Меделин и мексиканския Некакса, за да парафира с армейците. Около привличането на нападателя Фейвер Меркадо (също колумбиец) пък засега няма развитие.
 
Жан Карлос е известен с прякора Златан в родината си. Висок е 186 см, силният му крак е десният, но борави умело и с левия. Той не е типичен голаджия, нито консуматор. Има 33 попадения в елита на Колумбия, а в доста срещи е действал като плеймейкър. Бланко прави впечатление със своята комбинативност и усет към извеждащото подаване. Разполага и с добра техника, която му помага при сгъстени пространства.
 
Интересно да се отбележи, че през цялата си кариера той неизменно е играл в елита на Колумбия, където е записал общо 174 мача и 33 гола. Дебютира още на 17 г. През последните 4 сезона е безусловен титуляр в своите отбори - през 2014 г. в Атлетико Хуила, а от 2015-а насам - в Ла Екуидад.
 
През тази година има 38 участия в елита и 5 гола, като е трети по брой мачове в състава. Бланко е и участник на световно първенство, макар и за юноши до 17 г. С екипа на Колумбия записва 4 мача и 1 гол на Мондиала през 2009-а. Той се разписва на 1/8-финал при паметен обрат над Аржентина с 3:2, като неговото попадение в 89-ата минута прави резултата 2:2.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки