Сензациите в пресата: Херо кани Ники Илиев в Лудогорец

Ботев дебне за играчи на Верея и Пирин

Сензациите в пресата: Херо кани Ники Илиев в Лудогорец
Най-интересното от българския печат днес, 9 декември 2017 г.: 
 
„България днес”: Херо кани Ники Илиев в Лудогорец
 
Един от най-добрите български защитници за всички времена може да започне работа като треньор в Лудогорец, научи „България Днес“. Наставникът на шампионите Димитър Димитров-Херо е предложил на бившия капитан на националния отбор и на Левски Николай Илиев да стане негов помощник. Легендарният бранител ще отговаря за защитниците в тима. Това е зоната, която трябва да се подсили, за да може Лудогорец да надгради над постигнатото до момента, коментират близки до клуба.
„Нямам официално предложение от Лудогорец - коментира пред „България Днес“ Ники Илиев. - Често се тиражират различни слухове, но не мога да коментирам нещо, което го няма черно на бяло. Имам познания за играта в защита, това е ясно на всички. Относно евентуално предложение от Разград мога да отговоря само по един начин -никога не казвай „никога“.
Лудогорец се класира за елиминациите в Лига Европа, но трепери до последната секунда на двубоя с Хофенхайм, завършил 1:1 онази вечер. Загуба в Германия щеше да изхвърли тима на Херо от участие в следващата фаза на турнира. Немците натискаха до края, като в заключителните атаки напред се включи и вратарят им Грегор Кобел.
 
„Тема спорт”: Ботев дебне за играчи на Верея и Пирин
 
Ботеб Пловдив следи ситуацията около Верея и Пирин Благоевград, за да привлече набелязани техни играчи. Както е известно, и в двата клуба има сериозни финансови проблеми и не е изключено част от играчите да си тръгнат след края на есенния дял заради неплатени заплати.
Двама от Верея са в плановете на Николай Киров-Белия. От Пирин пък е желано крилото Даниел Младенов. Пред "Тема Спорт" наставникът на канарчетата призна, че гледа играчи, както от чужбина, така и от България, като тези от Първа лига са с приоритет. Всичко обаче зависи и от това кои играчи на Ботев може да бъдат продадени.
 
„Тема спорт”: Акрапович: Не можем да си позволим набелязаните
 
Локо Пд удря на камък със зимната селекция и е на път да повтори ситуацията от лятото, когато нито един от набелязаните от тогавашния треньор Воин Войнов играчи не дойде. Това призна в почти прав текст наследникът на Войнов Бруно Акрапович. 
"Набелязали сме играчи, но цената им е такава, че не можем да си ги позволим. Говоря с ръководството и ако едно решение не е финансово оправдано, търсим друго. Не е тайна, че нямаме ляв бек, не е тайна, че нямаме и нападател. Сега правим промени, но за в бъдеще се надявам да не е така. Искам да играем система с централен нападател, а не да преквалифицираме някого. На всяка цена трябва да привлечем играчи на тези два поста. На другите позиции ще привличаме играчи само ако са по-добри от тези, с които разполагаме. Колкото до напусналите - вярвам, че ще намерим такива, които са с по-големи възможности", категоричен бе Акрапович.
"В Локомотив има хора за всичко. Аз се грижа за отбора и желанията ми се предават на ръководството. Важна е комуникацията. Досега решенията не съм взимал сам. Сядаме на една маса и разговаряме. Не ме е страх да взимам непопулярни решения, които няма да се харесат на някои хора”, допълни наставникът.
 
„Телеграф”: Божигол хапвал панирано пилешко на резервната скамейка
 
Валери Божинов е пословичен с чувството си за хумор, певческите си способности и че във всеки отбор, в който е бил, е душата на тима. Не е направил изключение и по време на престоя си в Манчестър Сити преди близо 10 години. Тогава Божинката похапвал невъзмутимо панирано пилешко от KFС на резервната скамейка на „гражданите, докато неговите съотборници се потели на терена. Разкритието направи вестник „Дейли мейл“, който публикува много любопитен материал за зараждането на настоящия Манчестър Сити и управлението на тайландеца Таксин Шинаватра. Именно тогава се е разиграла случката с Божигол. Всичко станало по време на азиатското турне на тима преди началото на втория сезон на Валери в клуба. По време на втория мач в Азия, Божинов е седял на резервната скамейка, облизвайки пръстите си от храната от веригата за бързо хранене KFС. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки