Индиана прекъсна победна серия на Кливланд

Чикаго Булс бие с продължения

Индиана прекъсна победна серия на Кливланд
Индиана Пейсърс победи Кливланд Кавалиърс със 106:102 и сложи край на серията им от 13 поредни победи.
 
Виктор Оладипо вкара 33 точки и спечели 8 борби при успеха на Пейсърс. Лидер в Централната дивизия обаче е Кливланд с 18 успеха и вече 8 поражения. Индиана също така регистрира трета поредна победа изобщо, както и 9-а в последните си 12 мача и става първият отбор, който побеждава Кавалиърс два пъти за един сезон.
 
ЛеБрон Джеймс вкара 29 точки и взе 10 борби, както и прибави 8 асистенции за Кавс, а Кевин Лав наниза 20 точки. Тимът им имаше седем поредни победи като гост и регистрира първо поражение след това в Хюстън на 9-и ноември.
 
В същото време Голдън Стейт победи Детройт със 102:98, като Кевин Дюрант вкара 36 точки, а 13 от тях в третата част. Уориърс са си лидери в Тихоокеанската дивизия, а и в цялата Лига с 21 победи и 6 поражения. Това е шести успех от шест мача в тази поредица гостувания за тима. В последните два двубоя те играят без Стеф Къри, който контузи десния си глезен. Детройт имаше шанс да изравни резултата в последните секунди, но стрелбата на Реджи Джаксън не беше прецизна.
 
Сан Антонио Спърс пък прекъсна серията от четири успеха на Бостън, който е лидер в Източната конференция с 22 победи и 5 поражения. Спърс обаче спечелиха със 105:102, като Ману Джинобили вкара тройка 5 секунди преди края, след като взе топката след спечелена борба в атака. Така усилията на Кайри Ървинг, нанизал 36 точки за гостите, не получиха удовлетворение. ЛаМаркъс Олдридж пък вкара 27 точки и 10 рибаунда.
 
Спърс играха без Кауи Леонард и Кайл Андерсън, а днес се контузи и Дани Грийн през първото полувреме - разтежение на мускул на лявото бедро.
 
В друг мач Чикаго Булс се наложи над Шарлът със 119:111 след продължение. Така Биковете взеха едва 4-а победа от началото на първенството. Новобранецът Лаури Марканен се отличи с 24 точки и 12 борби, като това е първа победа за Булс след 10 поражения, но въпреки това остават на последното място на Изток.
 
Миналогодишният шампион на Атлантическата дивизия Торонто пък се справи с Мемфис със 116:107 у дома и сега държи втората позиция с баланс 16:7. ДиМар ДиРоузън вкара 26 точки за Раптърс, а Серж Ибака направи личен рекорд за сезона с 21.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки