ИЗНЕНАДА: Първата победа на Мойс с Уест Хем - в дербито с шампиона Челси! (ВИДЕО)

Арнаутович вкара първи гол за "чуковете"

ИЗНЕНАДА: Първата победа на Мойс с Уест Хем - в дербито с шампиона Челси! (ВИДЕО)

 Уест Хем Юнайтед спечели домакинството си на Челси с 1:0 в мач от 16-тия кръг на английската Висша лига. Така "чуковете" записаха първа победа под ръководството на Дейвид Мойс. Единственото попадение отбеляза Марко Арнаутович в 6-та минута, като така австриецът се отчете с първи гол, откакто играе за "чуковете".

В 28-ата минута Адриан показа защо Джо Харт е на пейката, като спаси един чудесен изстрел на Н’Голо Канте от границата на пеналта. Веднага след последвалия корнер вратарят трябваше да се намесва и след хубав удар на Давиде Дзапакоста. В края на първата част Алваро Мората изяви претенции за дузпа, след като бе задържан в наказателното поле от Уинстън Рийд.

Малко след началото на втората част Челси осъществи страхотна атака, при която Канте и Еден Азар разиграха, но резервата Педро не отправи добър удар. В 54-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, след като Арнаутович си поведе топката и Андреас Кристиансен игра с ръка в пеналта, но реферът прецени, че е неумишлено и даде знак играта да продължи. В самия край на двубоя Алваро Мората и Еден Азар пропиляха възможности за "сините".

Така Уест Хем вече има 13 точки и е на 18-та позиция. Челси продължава да е трети с 32 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки