Ботев се върна към победите след класика над Етър и два червени картона (ВИДЕО)

"Канарчетата" постигнаха важна победа в много интересен мач

Ботев се върна към победите след класика над Етър и два червени картона (ВИДЕО)

 Ботев (Пд) победи с класическото 3:0 Етър като домакин във втория мач от 20-ия кръг на Първа професионална лига.

Срещата се запомни с много добрата игра на пловдивчани и двата червени картона, които допринесоха за това и двата отбора да завършат сблъсъка с по 10 души на терена. 

Срещата започна много добре за Ботев и още в 7-та минута Серкан Юсеин откри резултата. Халфът отбеляза истинско бижу, след като нацели топката от воле извън наказателното поле. Малко след това Йордан Апостолов стреля, но топката мина встрани.

В 24-та минута Неделев стреля от над 20 метра в опит да изненада стража на гостите, но кълбото излетя далеч от целта. Само две минути по-късно обаче Дуде Ндонгала удвои аванса на пловдивчани. Нападателят получи пас от Зауербег и стреля точно по диагонал от границата на наказателното поле.

В 28-та минута обаче „канарчетата“ получиха неочакван удар, след като Серкан Юсеин получи втори жълт картон в рамките на 15 минути и беше изгонен.

След почивката Вълчанов стреля много опасно извън наказателното поле, но Чворович успя да избир в корнер. В 50-та минута Ботев покачи на 3:0 своята преднина, след като Цветомир Панов проби перфектно отдясно, нахлу в наказателното поле и стреля точно по диагонала.

Минута преди час игра численото равенство на терена се завърна, след като Иван Скерлев също си изкара втори жълт картон и беше изпратен под душовете преждевременно.

В 68-та минута Неделев отново опита да отбележи от разстояние, но ударът му мина много близо до гредата. 

В 84-та Балтанов засече центриране с глава, но ударът му беше избит, а във втората минута на продълженията Иван Петков беше изведен сам срещу вратаря, но не успя да отбележи почетно попадение. 

Така Ботев вече са пети с 32 точки, докато Етър остават 12-ти с 18 пункта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки