Берое ще се надиграва на "Армията"

Заралии имат само 1 успех в последните си 45 шампионатни мача срещу ЦСКА

Берое ще се надиграва на "Армията"
 ЦСКА приключва есенния по-лусезон след 4 дни, но настроението далеч не е ваканционно. На отбора му остават две много тежки изпитания на "Армията" - днес от 17:00 часа срещу намиращия се в силна форма Берое и на 14 декември (четвъртък) от 17:30 часа в 1/4-финал за купата срещу Лудогорец.
 
Тези двубои могат да се окажат до известна степен ключови за сезона на червените. За да поддържа огъня в първенството, ЦСКА е задължен да победи днес и да продължи да стиска разградчани за гушата. А сблъсъкът за купата по традиция между тези два отбора ще е с по-особен заряд. Така може да се каже, че мачът с Берое е последната репетиция преди голямата галавечер на 14 декември, когато на "Армията" ще ври и кипи.
 
ЦСКА за точно 50-и път посреща старозагорци в шампионатна среща.
 
Днес армейците ще изтърпят последния двубой от наказанието си да играят пред празни трибуни. Първият тест бе преминат успешно -със Септември (2:0). Но Берое е доста по-сериозен опонент. За-ралии са в солиден подем, като нямат загуба в последните си 8 мача във всички турнири (отпаднаха за купата от
Лудогорец след дузпи и равенство в редовното време).
 
Последното поражение бе на 13 октомври с 1:2 от Локо Пд. Берое играе все по-силно, а и доказаният голмайстор Камбуров се вписа към стила на отбора и започна отново да бележи редовно. Любопитен факт е, че зелените имат по-добър баланс като гости - 6-1-2, което означава, че са спечелили 20 от 34-те си точки в елита при своите визити. Показателно е, че Берое няма комплекс да играе далеч от дома и днес на "Армията" ще се опита да действа като равен с равен с ЦСКА. Заралии няма да се затворят в глуха защита. Напротив, ще влязат в директно на-диграване с червените.
 
ЦСКА също като Берое се намира в силна серия без загуба, която вече се измерва в 19 мача (15-4-0). Армейците са колебливи на свой терен в последните 2 месеца. Но срещу заралии имат отлична успеваемост в домакинствата си. Показателно е, че първата победа на Берое в Борисовата градина в историята бе едва през 2015 година (1:0)... Нещо повече - това е и единственият успех на заралии над ЦСКА в последните им 45 шампионатни съперничества. В тях балансът е 37 победи за ЦСКА, 7 равенства и 1 успех за зелените при 92:16 голова разлика! Армейците са и в серия от 3 поредни победи над този противник, в които са вкарали 8 безответни попадения.
 
За двубоя днес треньорът на ЦСКА Стамен Белчев ще може да използва най-доброто. Изненадващи промени спрямо стартовите 11 с Витоша няма да има. Каранга се завръща след наказание, Барт ще замени Чорбаджийски, а се очаква Малинов, който виси с 8 жълти картона, да седне на пейката за сметка на Пинто. При нова санкция Малинов ще бъде наказан за 2 срещи. Манолев отново ще стартира като десен бек, а Десподов ще действа пред него, както бе срещу Витоша преди седмица. Енрике пък почти сигурно ще запази
титулярната си позиция отляво.
 
Треньорът на Берое Александър Томаш няма да прави размествания в стартовите 11 след домакинския разгром с 5:1 над Септември Сф. Такива не са и наложителни с оглед, че всички титуляри са здрави. Групата е същата като от предишния двубой. В състава ще попаднат трима бивши играчи на ЦСКА - бранителят Иван Иванов, крилото Карачанаков и нападателят Камбу-ров. Друг основен централен защитник - Камен Хаджиев, пък бе на проби при червените през 2013 г.

При успех днес ЦСКА ще се върне начело в елита поне за 24 часа. Беро със сигурност ще зимува 4-ти, без значение от резултата в Борисовата градина.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки