Сензациите в пресата: Бавят договора на Бланко с ЦСКА

Сензациите в българската спортна преса от днес, 10 декември 2017 г., неделя:

Сензациите в пресата: Бавят договора на Бланко с ЦСКА

 Сензациите в българската спортна преса от днес, 10 декември 2017 г., неделя:

Тема спорт: Мениджър бави договора с Бланко

ЦСКА и нападателят Хеан Карлос Бланко все още не са постигнали окончателно споразумение. 25-годишният колумбиец е в София със своя мениджър, но клубът не е готов да удовлетвори част от желанията на агента. Именно това бави и окончателния подпис на играча, който е възможно да присъства на мача с Берое днес. Иначе почти всичко около личните му условия вече е договорено. Бланко е минал и медицински прегледи, които не са показали проблеми.

Все пак се очаква неразбирателствата да бъдат изгладени и ЦСКА да обяви Бланко като второто си зимно попълнение в началото на новата седмица. Колумбиецът действа както на върха на атаката, така и на позицията зад централния нападател. Той идва като свободен агент от елитния тим в родината му Ла Екуалидад, за който има 38 мача и 5 гола този сезон. Последното му участие е било на 29 ноември, така че не му липсва игрова практика, нито е в лоша форма.

Не е изключено ЦСКА да привлече и централния нападател Фейвер Меркадо (27 г.), с когото засега не е постигнато споразумение, но разговорите остават отворени. Развитие с него се очаква на малко по-късен етап.

Тема спорт: Димитров кани Ники Илиев

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров е предложил на бившия капитан на националния отбор и на Левски Николай Илиев да стане част от неговия екип, пише "България Днес". Легендарният бранител ще отговаря за защитниците в тима. В момента асистенти на Херо са Георги Чиликов и Петър Колев. Треньор на вратарите е бившият вратар на Байерн Мюнхен Бернд Дреер.

 "Нямам официално предложение от Лудогорец - коментира Ники Илиев. - Често се тиражират различни слухове, но не мога да коментирам нещо, което го няма черно на бяло. Имам познания за играта в защита, това е ясно на всички. Относно евентуално предложение от Разград мога да отговоря само по един начин - никога не казвай "никога".

Тема спорт: Черно море договори вратар



Черно море се е договорил с нов вратар, разбра "Тема Спорт". Той е гласен за титуляр през пролетта. Засега името му се пази в тайна, тъй като все още е в договорни отношения с настоящия си клуб. Въпросният страж ще замени украинеца Боровик, който се контузи тежко и преди дни бе освободен. Става въпрос за българин. "Ще има нов вратар и още попълнения", каза старши треньорът Емануел Луканов. Според запознати той почти сигурно ще води варненци и напролет, въпреки че първоначалните информации бяха, че е временен вариант до Нова година.

Меридиан мач: Предупредиха Малинов да внимава



Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов ще бъде титуляр в днешната битка с Берое. Той обаче е получил ^инструкции за чиста игра срещу „зелените“, тъй като е заплашен с наказание. Биткаджията на „червените“ има 1 на сметката си 8 жълти картона и при ново официално предупреждение състезателните му права ще бъдат спрени за два мача. Това означава, че Малинов ще „изгори“ точно  за двубоя с Лудогорец в четвъртък за Купата на България, с който ЦСКА ще закрие календарната година. Малинов не започна сезона като титуляр, но постепенно се наложи в състава. Дълго време I бившият футболист на Литекс играеше редом до Рубен Пинто, а в последните мачове е партньор на камерунеца Раул Лое. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки