Ливърпул пропусна да влезе в топ 3 след равен с Евертън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уейн Рууни вкара първия си гол в градското дерби

Ливърпул пропусна да влезе в топ 3 след равен с Евертън (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул направи 1:1 с Евертън в мач от 16-ия кръг на английската Висша лига.
 
"Карамелите" продължават да са без успех срещу именития си съперник вече 18 поредни двубоя. За последно те си тръгнаха с трите точки от "Анфийлд" през 1999 година. Точката, която спечелиха днес обаче попречи на "червените" да изместят Челси от третото място в класирането.
 
Ливърпул имаше осезаемо надмощие преди почивката и Мохамед Салах откри в 42-ата минута. Египтянинът се справи с двама защитници и завъртя топката в горния десен ъгъл на вратаря Пикфорд. 
 
 
Това беше попадение №13 за нападателя, с което той се върна на върха при голмайсторите във Висшата лига, като изпревари Хари Кейн от Тотнъм.
 
В самия край на първата част Ливърпул пропусна великолепен шанс да отбележи нов гол. Мане се откъсна, а вдясно имаше трима негови съотборници, които се озоваваха на празна врата, но африканецът реши да стреля.
 
 
Отборът на Юрген Клоп започна вихрено второто полувреме, като много бързо създаде няколко добри възможности. Първо удар с глава на Салах мина встрани от вратата. След това Соланке бе изпуснат от защитата на Евертън и пусна към Мане, но той не успя да се възползва. 
 
Така се стигна до 77-ата минута, когато реферът отсъди дузпа за Евертън за нарушение на Ловрен срещу Калвърт-Люин. Уейн Рууни беше точен от бялата точка за 1:1. Това беше и първото попадение на нападателя в дербито на Мърсисайд.
 
 
До края Коутиньо изпълни перфектно пряк свободен удар в 86-ата минута, но Пикфорд аткартивно спаси
 
СТРАТОВИ СЪСТАВИ

ЛИВЪРПУЛ: Миньоле, Гомес, Ловрен, Клаван, Робъртсън, Хендерсън, Милнър, Оклейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Соланке

ЕВЕРТЪН: Пикфорд, Кени, Холгейт, Уилямс, Мартина, Гай, Дейвис, Рууни, Калвърт-Люин, Сигурдсон, Ниасе

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки