Наполи отново се издъни и изпусна да се върне на върха в Калчото (СНИМКИ+ВИДЕО)

Вижте всички резултати от обедната програма на Серия А

Наполи отново се издъни и изпусна да се върне на върха в Калчото (СНИМКИ+ВИДЕО)

Наполи не се възползва от нулевото равенство между Ювентус и Интер и да излезе на първо място в класирането на Серия А. Възпитаниците на Маурицио Сари не успяха да победят у дома Фиорентина, като последният съдийски сигнал прозвуча при 0:0.

По този начин неаполитанците останаха втори, на точка зад лидера Интер. В 7-ата минута Жоржиньо можеше да открие резултата, но ударът му от чиста позиция не намери очертанията на вратата. След половин час игра Федерико Киеза направи отличен индивидуален пробив, но завършващият му удар излезе в аут.

В 41-ата минута Рейна спаси сигурен гол, отразявайки страхотен изстрел на Джовани Симеоне. В началото на втората част Зиелински пропусна добра възможност. Марио Руи центрира в наказателното поле, Калиду Кулибали засече с глава, но вратарят спаси. Удар на Марек Шамшик пък премина на сантиметри до гредата. Дрис Мертенс също имаше отличен шанс да се разпише, но стражът бе на мястото си, запазвайки нулевото равенство.

В същото време на Стадио Паоло Маца СПАЛ стигна до късно 2:2 като домакин на Верона. 


Срещата премина доста равностойно, като разликата дойде от това, че гостите успяха да реализират своите положения пред гола. След интересна първа част, в която имаше доста изстрели по посока и на двете врати, в 55-та минута Алесио Черчи откри. 69-та минута дойде и второто попадение за Верона, дело на Мартин Касарес. 

СПАЛ обаче не се предаде до самия край и в 86-та минута Алберто Палоски намали изоставането, а Верона не успя да реагира и две минути по-късно Мирко Антенучи измъкна точката за домакините. 

В последния мач от обедната програма на Серия А Удинезе очаквано победи опашкаря Беневенто с 2:0 като домакин. Гостите влязоха в срещата с приповдигнато настроение, след като в последния кръг спечелиха първата си точка в елита срещу Милан. 

Ентусиазмът, че могат да повторят успеха си беше попарен много бързо, след като още в 5-та минута Антонин Барак откри.

До края на полувремето Беневенто имаха своите шансове да изравнят, но в 41-та Кевин Лазаня удвои аванса на зебрите, като това се оказа и крайния резултат в срещата. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки