Белчев: Резултатът не бива да ни заблуждава, мачът с Лудогорец е финал преди финала (ВИДЕО)

„Не мисля, че е толкова голяма разликата с Берое, надявам се с новите да вдигнем още нивото”

Белчев: Резултатът не бива да ни заблуждава, мачът с Лудогорец е финал преди финала (ВИДЕО)

„Не трябва да се заблуждаваме, имаме още работа, за да изчистим играта си. Като цяло обаче това бе най-малкото, което можеше да вкараме.”

Така коментира успеха на ЦСКА над Берое с 6:0 наставникът на „червените” Стамен Белчев.

„След почивката контролирахме изцяло срещата. Резултатът не бива да ни заблуждава, защото до втория гол отборът ни не пресираше добре. Бяхме разпилени на моменти и имахме трудности. Не мисля, че е толкова голяма разликата с Берое, просто вече след третия гол двубоят стана лесен за нас”, коментира специалистът след последния шампионатен мач на ЦСКА за годината, а после бе попитан какви са очакванията му за сблъсъка с Лудогорец за Купата и как е успял да мотивира футболистите си предвид предстоящия важен сблъсък.

„Момчетата са професионалисти и трябва да са максимално концентрирани във всеки мач. Щом си футболист на ЦСКА, трябва сам да се мотивираш, защото защитаваш цветовете на този голям клуб.”

За липсата на публика и фактът, че феновете ще се завърнат на „Армията” за двубоя с разградчани:

„Лошо е, когато няма публика, защото футболът е за феновете. Надявам се да покажем една добра игра срещу Лудогорец и да ги зарадваме. Те са нашият 12-и играч, всички знаят това, надявам се този мач да е на тяхното ниво и след края му да празнуваме заедно.”

Дали двубоят с Лудогорец е финал преди финала за Купата?

„Наистина сякаш е така. Малките детайли ще решат срещата, надявам се да запазим концентрацията и настроението в играта. Сигурен съм, че ще покажем още по-добро лице.”

За декларацията на ръководството, че ЦСКА няма да продава ключовите си играчи:

„Всеки един треньор би бил доволен, когато има поставени високи цели и запази футболистите си. Надявам се с новите да подобрим още малко отбора и да подобрим представянето си през следващия полусезон.”

Има ли вече сигурни нови попълнения?

„Вижте, когато има нещо сигурно и ясно, ще го съобщим официално.”

За факта, че той първоначално бе назначен като временен вариант, а остана начело на ЦСКА:

„Не е тайна, че в ЦСКА се гледат резултатите. Те на този етап са задоволителни, макар че аз съм максималист и искам още повече. Изцяло заслугата е за играчите, лесно се работи с професионалисти, отдадени на футбола.”

Впоследствие Стамен Белчев даде интервю и пред клубната телевизия на ЦСКА, което може да видите тук:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки