Барса потопи трудно „Жълтата подводница”, Меси изравни рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците дръпнаха с 5 т. на върха след минимален успех с човек повече

Барса потопи трудно „Жълтата подводница”, Меси изравни рекорд (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона постигна трудна, но много важна победа при визитата си на Виляреал.

Каталунците спечелиха с 2:0 двубоя от XV кръг на испанската Примера и отново имат аванс от пет точки на върха пред втория Валенсия.

Те стигнаха до триумфа с две попадения в заключителната част на срещата, дело на обичайните заподозрени Луис Суарес и Лионел Меси, а преди това домакините останаха с човек по-малко.

Гостите пък нацелиха гредата още в четвъртата минута, когато Пике стреля с глава след корнер, а домакините отговориха в 16-ата, когато Тер Стеген трябваше да прави спасяване с една ръка след изстрел на Сориано.

Последният имаше още две добри възможности преди почивката, но ги пропусна, а удар на Меси от дъгата пред пеналта профуча встрани от вратата.

Така полувремето приключи при нулево равенство, а Барса отправи само един точен удар през първите 45 минути.

Четвърт час след паузата Меси прати топката точно покрай гредата, а в 60-ата съдията извади директен червен картон на Дани Раба за опасно влизане с бутоните напред в краката на Серхио Бускетс.

След това каталунците овладяха инициативата и се настаниха в половината на „Жълтата подводница”, а в 67-ата Луис Суарес засече центриране на Жорди Алба, но топката срещна далечната греда.

Пет минути по-късно резервата Пако Алкасер елегантно изведе Луис Суарес сам срещу вратаря и той го преодоля, след което откри резултата.

Това се случи в 72-ата минута, а в 83-ата Лионел Меси сложи точка на спора с втори гол, възползвайки се от грешка в отбраната на Виляреал.

Повторенията показаха, че докато Лео реализира попадението на терена е имало и втора топка, макар и далеч от ситуацията.

В крайна сметка обаче голът бе зачетен и Барселона взе своето, нанасяйки трета поредна загуба на домакините във всички турнири.

Те остават седми в класирането с 21 точки, изоставайки с 18 от каталунците, а техният герой Меси изравни рекорда на Герд Мюлер по брой отбелязани попадения с един клуб във водещите първенства. 

Двамата вече имат по 525 попадения.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки