Министър Красен Кралев: Екипът на Боби Михайлов има пълна подкрепа

Програмата на правителството за инвестиции в спортната инфракструктура е дългосрочна

Министър Красен Кралев: Екипът на Боби Михайлов има пълна подкрепа

Министърът на спорта Красен Кралев говори по време на пресконференцията, която бе организирана по повод пристигането в България на президента на УЕФА Александър Чеферин.

 

"Изключително сме доволни от сътрудничеството си с БФС. Приятно е да чувам как присъствието на българин в УЕФА се оценява толкова високо, за което поздравявам г-н Михайлов. През последните 3 години работим много успешно.

 

Програмата ни за инвестиции в спортната инфраструктура не е за година или две, тя е дългосрочна. Направили сме около 9 стадиона, помагали сме за изграждането на тренировъчни терени. Продължаваме да помагаме на отбори от Първа, Втора и Трета лига. Всяка година ще надграждаме.

 

Днес дискутирахме с премиера изграждането на нов национален стадион. Но преди това трябва да си стегнем инфраструктурата в общините. И тогава вече да инвестираме в нов национален стадион. Но всяко нещо с времето.

 

Искам да изразя задоволството си от програта за финансиране на подготовките на детско-юношеските гарнитури на 14 отбора. Изключително сме доволни от резултатите. След една 4-годишна програма, вече ще можем да проследим и резултатите от действието й. На тяхна база да се направи дългосрочна програма за развитието на детско-юношеския футбол.

 

Екипът на Боби Михайлов има пълна подкрепа за реализирането на всички планове за развитието на българския футбол. И по отношение на спортна инфраструктура, и по отношение на работата с детско-юношеския секотр, който за нас е приоритет", коментира Кралев.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки