Давидов: Аз съм причината за трудната победа срещу Левски

Късата скамейка оказа влияние, заяви пък треньорът на Левски Димитър Ангелов

Давидов: Аз съм причината за трудната победа срещу Левски
Лукойл Академик се наложи над Левски с 84:78 като гост в зала "Универсиада" в интересен, оспорван и доста драматичен сблъсък.
 
Левски води в по-голям период от двубоя, но не издържа в последните минути, когато и успешната им серия от тройката приключи. Така гостите стигнаха до труден успех, а за главен виновник за неособено убедителната игра на тима си се обяви наставникът на Лукойл Георги Давидов.
 
„Поздравявам момчетата си, че измъкнаха мача. Основната причина да е толкова трудно сигурно съм аз. Аз съм млад треньор, трети мач в кариерата ми. Много е трудно наистина. Може би това е една от големите причини мачът да е такъв.
 
Ако бе друг треньор там, може би щяха да стоят нещата по-различно. Мачът бе на кантар, благодаря на моя щаб за помощта и на моите момчета, че показаха характер и измъкнаха мача.
 
Много е трудно, но на мен ми харесва чувството да съм старши треньор. Много голяма отговорност, но аз съм отговорен човек и не се притеснявам от това", заяви Давидов.
 
Помощник треньор на Левски 2014 Димитър Ангелов пък заяви, че късата скамейка на „сините” е оказала влияние за негативния резултат. Проблем се оказа и отсъствието на старши треньора Константин Папазов, който бе наказан и липсваше на скамейката.
 
„Честитя победата на Лукойл. Нашите момчета се бориха, но късата скамейка оказа влияние. След напускането на Маравич в четвъртата част нямахме решение на високите състезатели. Те използваха това и вкараха няколко лесни коша.
 
Липсата на Тити на пейката е удар за нас, но така са решили. Борим се със ситуацията. Нямаме друго решение. Трудно е, трябва да се вземат решения за части от секундата. Ако бе лесно, всеки щеше да е старши треньор”, завърши Ангелов.

 

Балкан разби ЦСКА със сериозна разлика в отложен мач от НБЛ

Ботевградчани надвиха противника си с цели 27 точки разлика

Какво реши Общото събрание на баскетболната федерация?

Вижте повече

Нов рекорд за Йокич в НБА

Звездата на Нъгетс вече има над8000 точки, 4000 борби и 3000 асистенции за период от пет години

Резултатите в НБА

Голдън Стейт с важен успех срещу

Васил Христов води Балкан до края на сезона

Той наследява поста от Небойша Кнежевич, който подаде оставка

Без Александър Везенков Сакраменто победи Филаделфия

Вижте подробности

ОБЗОР: Черноморец нанесе втора домакинска загуба на Балкан

Вижте всички резултати и класирането в НБЛ

Антъни Дейвис и Леброн Джеймс изведоха Лос Анджелис Лейкърс до победа

Вижте подробности

ОБЗОР: Сакраменто би Орландо, Везенков не игра

Вижте всички резултати и класиране в НБА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки