България вече с фрирайд отбор

Представят официално състезателите утре

България вече с фрирайд отбор
Любителите на екстремните зимни спортове у нас могат да се гордеят, след като България вече е част от световния фрирайд елит.
 
Щастливата новина е факт, след като идеята за създаване на български ски и сноуборд фрирайд отбор вече е реалност.
 
Тази зима петима български състезатели ще вземат участие в европейските квалификации за Световния Фрирайд Тур (Freeride World Tour). Състезанията, в които ще вземат участие те, ще бъдат проведени в Австрия, Франция, Швейцария и Андора.
 
На 12 декември, вторник, от 11:00 часа - в пресцентъра на София 2018 - Европейска столица на спорта, на официална пресконференция ще бъде представен и българският отбор, който ще вземе участие в европейските квалификации. 
 
Част от него са някои от най-изявените български фрирайд атлети с много успехи както на национално, така и на международно ниво. В тима по ски са Валери Пелтеков (мъже), Симеон Павлов (юноши) и при жените - Елена Митренгова. В сноуборда пък фрирайд отбора ни включва Борис Първанов (мъже) и Божана Чалъкова (жени).
 
Официалното събитие във вторник е открито за всеки, който има желание да се запознае със зимните атлети, с програмата им за предстоящите състезания, както и с хората, които застанаха зад мечтата и я превърнаха в реалност.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки