Михаил Вълчев: Левски има постоянство към слаби игри

На знам как ще изпъкне Асен Букарев

Михаил Вълчев: Левски има постоянство към слаби игри
Няколко легенди на Левски сподели мнението си по важни въпроси за клуба, стоящи на дневен ред. Те дадоха своите прогнози и за предстоящия двубой за купата на България на „сините” срещу Дунав. Коментарите бяха дадени за „Тема спорт”. Първият от тях бе на Михаил Вълчев. 
 
- Защо Левски не успя да победи Славия?
 
- Можем спокойно да кажем, че в Левски има постоянство откъм слаби игри. Сините продължават да не създават много голови положения. Отборът реализира едно попадение, а оттам нататък тактиката на Делио Роси е била да се запази авансът. В този мач се видяха и проблеми в защитата. При една ситуация Галин Иванов премина през пет човека, но не успя да вкара. След гола за белите се видя, че Левски нищо не промени и не реагира. Отново отборът игра бавно. Вместо да заиграе по-спокойно и да се търси втори гол, стана точно обратното. А и Мапуку трябваше да играе като титуляр, а не да го пускат в последните минути. Дори да не започне, то поне за 30 минути да получи шанс.
 
- Каква е оценката за представянето на Делио Роси и отбора през първия полусезон?
 
- На Делио Роси не може да се пише висока оценка. Явно не можа да промени това, което желаеше, а именно отборът да играе по-затворено и да дебне на скоростни контри. Не се получи и това да се създават повече голови положения. Всеки иска Левски да играе атакуващо, но се получава точно обратното. Трябва да се разбере каква тактика иска да прокара италианецът в отбора. Вили Вуцов правилно каза, че сините играят само с пасове настрани и назад, а ги няма подаванията в дълбочина или някой футболист да се надиграва с противник ек на ек. В средата на терена също не се получават нещата. Жорди Гомес направи два-три силни мача в началото на сезона, но след това се представяше неефективно. Докато Габриел Обертан, след добрите му игри, започнаха да го затварят по двама-трима. Французинът не е голаджия, а именно такива трябват в отбора. И двамата влязоха в руслото на отбора. В момента липсва фигура, която да поведе Левски.
 
- Ще успее ли Левски да преодолее Дунав за Купата на България?
 
- Двубоят с Дунав за купата ще е много по-различен от този за първенство. Ако отпадне от турнира, какво ще остане за Левски, вероятно нищо. 
 
- Какво очаквате от работата на Асен Букарев на новата позиция в клуба?
 
- Не знам как ще изпъкне Асен Букарев. Все пак старши треньорът взима решенията. Може някой съвет да даде. Но за мен позицията на Делио Роси не е добра в момента. Изчаква се двубоят с Дунав да мине, въпреки че всички стоят зад него. Но при отпадане ще има катаклизми. А и мисля, че критиките на Станимир Стоилов са основателни. Не трябва да се сменят толкова често треньорите и футболистите.

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки