Живко Желев: Бяхме твърде респектирани, дори уплашени от Ботев

„Видя се, че разликата е голяма"

Живко Желев: Бяхме твърде респектирани, дори уплашени от Ботев

„Видя се, че разликата е голяма. Улеснихме ги, защото бяхме прекалено респектирани.”

Това заяви наставникът на Литекс след тежката загуба с 0:5 от Ботев в Пловдив за Купата на България. Живко Желев отдаде поражението на младостта и посочи, че футболистите му имат качества, ала играят трудно като гости. Това показва и статистиката, тъй като „оранжевите” нямат победа далеч от дома след спечелената промоция за Втора лига през лятото.

„Не успяхме да задържаме топката, нито да ги хванем на контраатака. Първите три гола бяха след наши грешки, а след паузата излязохме и стояхме добре на терена. Ударихме  греда, за жалост, но след дузпата и червения картон бе въпрос на време да ни вкарат и пето попадение”, посочи треньорът на Литекс.

„Искахме да приемем съперника в средната третина, а не в собствената половина – да търсим празните пространства, но не се получи през първото полувреме. Ботев има класни футболисти, но пак казвам, че бяхме прекалено респектирани, дори на моменти уплашени преди почивката.  Вижда се, че имаме уникален проблем при гостуванията. Вкъщи играем по различен начин, само Лудогорец ни победи през миналия сезон, но навън не сме уверени. На моменти нямаме късмет, а на моменти допускаме детински грешки. Надявам се с времето младите футболисти да добият самочувствие, защото така не се играе голям футбол. За мен в младостта е проблем, понеже показваме различни лица навън и вкъщи. Ако не можехме - нямаше да можем и вкъщи. Искаме да играем еднакво и като гости, но навън губим агресията си.”

Какво е състоянието на контузилия се още преди почивката Тонислав Йорданов?

„Опасяваме се, че има счупена костица в ходилото.”

Как оценява Живко Желев отминаващата година?

„Първата половина на тази година бе добра, защото играхме полуфинали и за двете купи, отстранявайки силни съперници, но през втората половина ни тежат визитите. Търпеливи сме треньорите към футболистите и се надяваме в скоро време да покажат потенциала, с който разполагат, защото те имат такъв. Амбициите ни са доста големи и не мога да се задоволя с това, което показваме.”

Какво си пожелава за новата година?

„Пожелавам си да сме живи и здрави всички, а с много работа и себераздаване, според мен ще изглеждаме по по-различен начин догодина.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки