Кански мъки за Интер срещу отбор от Серия Ц в Купата на Италия! (ВИДЕО)

Лидерът в Серия А имаше нужда от 120 минути и 13 изпълнени дузпи, за да се класира за 1/2-финалите за Купата на Италия

Кански мъки за Интер срещу отбор от Серия Ц в Купата на Италия! (ВИДЕО)

Лидерът в Серия А Интер изигра шокиращо слаб мач в сблъсъка от 1/4-финалите от Купата на Италия срещу Порденоне, който се подвизава в третото ниво на италианския футбол и победи след продължения и дузпи. Редовното време завърши 0:0, а при дузпите "нерадзурите" бяха близо дори да загубят.

Лучано Спалети заложи на доста променен титулярен състав, като даде почивка на доста от звездите си. В началната 11-ка място намериха Даниеле Падели, Роберто Джалардини, Жоао Кансело, Пинамонти и Карамо.

Очаквано, Интер доминираше през почти цялата среща, като още до 9-та минута нерадзурите можеше да водят с 2:0 след опасни удари на Едер и Карамо. До края на полувремето миланският гранд продължи с опасната игра, но защитата на Порденоне се справи. 

След почивката ситуацията се запази, като Интер беше отборът, който играеше повече с топката, но за сметка на това гостите отправяха по-опасни удари по посока на Падели. Играта в нападение за домакините така и не се получаваше и Спалети беше принуден да пуснев игра Иван Перишич и Мауро Икарди съответно в 68-та и 80-та минута.Това не помогна на нерадзурите и изненадващо двубоят трябваше да влезе в продължения.

Там още във втората им минута Икарди имаше отличен шанс да открие, но излязъл срещу вратаря, ударът по диагонал мина встрани. До края на добавените 30 минути нито един от двата отбора не стигна до гола и така всичко опря до дузпите. 

Там Порденоне започна с пропуск на Мисурача, а Брозович реализира първия наказателен удар за Интер. Последваха голове на Бурай, Перишич и Маньони, докато Шкринар пропусна и възстанови равенството 2:2. Лули и Джилардини също пропуснаха следващите две дузпи. Мирко Стефани реалзиира петата за Порденоне, но същото направи и Икарди в решителен момент. Чуриа и Весино бяха следващите и те бяха безпогрешни. Пароди изпусна решително в седмата дузпа и Юто Нагатомо реализира за крайния успех на Интер.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки