Сензациите в пресата: Илиан Илиев е вариант за Левски, Бланко сигурен за ЦСКА

Вижте най-интересното от спортния печат

Сензациите в пресата: Илиан Илиев е вариант за Левски, Бланко сигурен за ЦСКА

"Тема спорт": ЦСКА продаде 6000 билета за Лудогорец

ЦСКА регистрира висок интерес към билетите за мача с Лудогорец в четвъртък. Към края на работния ден вчера продадените пропуски са били 6000. Това означава, че на 14 декември зрителите на "Армията" ще са над 10 000. Това ще превърне срещата в най-добре посетената на този стадион от началото на сезона. Досега върховото постижение пак беше срещу Лудогорец - 9000 зрители на 22 юли. Тогава разградчани победиха с 1:0.

 

По време на сблъсъка се очаква и отлично време като за средата на декември - температурата ще е 10 градуса, а небето ясно. Вероятността от валежи е мининална.

 

"Тема спорт": Бланко сигурен за "армейците"

Колумбийският нападател Хеан Карлос Бланко (25 г.) може да се смята за сигурно ново попълнение на ЦСКА . “Червените” са постигнали договорка с него и до края на седмицата се очаква контрактът да бъде обявен. Договорът ще влезе в сила от 1 януари 2018 г. Бланко се е разбрал с ръководството на клуба по всички въпроси, след като изкара няколко дни в София. Разговорите обаче са се проточили заради доста разминавания между клуба и мениджъра на футболиста, които впоследствие са били изгладени.



Бланко идва като свободен агент, тъй като контрактът му с елитния колумбийски Ла Екуидад изтича в края на декември и той е отказал да го поднови. Част от правата на нападателя обаче се държат от мениджърска агенция, което е създадло усложнения при преговорите с ЦСКА-София. В крайна сметка всички неразбирателства по контракта са били изчистени и Бланко ще носи червената фланелка през пролетта.

 

 

По този начин “армейците” си осигуряват второ зимно попълнение още преди края на годината след плеймейкъра Роланд Алберг (27 г.).


"Тема спорт": Илиан Илиев пак е вариант за Левски

Илиан Илиев отново е вариант за треньор на Левски. Колкото и от клуба да твърдят, че Делио Роси се ползва с безрезервно доверие, това съвсем не е така. Информацията е от проверен източник. Неслучайно в неделя новият спортен директор Асен Букарев спомена, че атаките за смяна на Делио Роси са напрекъснати и идват от всички страни. Това е, за да може все пак той да има някакви аргументи, когато дискутира треньорския въпрос със собственика на клуба и останалите акционери, между които и Даниел Боримиров, който напоследък не криеше критиките си към Делио Роси. А така наречените атаки не са просто подхвърлени във въздуха. Това е мнението на голяма част от ветераните и легендите на Левски, между които и най-влиятелните. Същото е и сред феновете, въпреки че там има разделение, което обаче видимо е в полза на тези, които искат нов треньор за "сините".

 

Спорно е каква е идеята за привличането на Илиан Илиев, дали да е сега през зимната пауза или в течение на пролетния полусезон.

 

Илиан Илиев обаче би срещнал сериозна съпротива от организираните привърженици на Левски. Той не един и два пъти вади антипатиите си към Сектор Б, заради това, че веднъж спряха клубния автобус на връщане от Гоце Делчев. Като треньор на Локомотив Пловдив той дори направи характерен сексуален жест към сините ултраси придружен с цветуща псувня.


"Тема спорт": Левски подписва отсега с халфа Иван Тилев

Левски може да привлече халфа на Септември Иван Тилев. За това намекнаха от спортно-техническото ръководство на новака в елита. Такава сделка обаче ще се случи най-рано през лятото, защото 18-годишният халф вече игра за два клуба от началото на сезона, а това значи, че няма право да играе за трети клуб.

 

През есенния дял младокът бе за малко под наем в Царско село. За втородивизионния тим той изигра 2 мача. Тогава начело на Септември бе Димитър Васев, който го преотстъпи при Никола Спасов. След завръщането на Николай Митов той бе призван отново в клуба. Очаква се Иван Тилев да подпише предварителен договор с Левски през януари, който да влезе в сила от лятото.

 

"До края на сезона Иван ще остане в Септември. Това не му пречи да подпише предварителен контракт", заяви от настоящия му клуб.


"Тема спорт": Ботев продаде Виана в ОАЕ 

Ботев (Пловдив) е договорил продажбата на нападателя Фернандо Виана. Бразилецът трябва само да подпише личния си контракт с клуб от ОАЕ. Засега името на отбора не се съобщава. Очаква се в клубната каса да влязат 200 000 долара.



В Емирствата през лятото “канарчетата” продадоха и Омар Косоко. Той премина във втородивизионния Ал Фуджайра, който е воден от Диего Марадона.



След победата на Ботев вчера с 5:0 над Литекс в четвъртфинала за Купата на България треньорът Николай Киров призна за офертата към Виана.

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки