Финал преди финала пред 10 000 на „Армията” днес

Кой ще отвори шампанското преди Нова година?

Финал преди финала пред 10 000 на „Армията” днес

Финал преди финала.

Така може да се определи сблъсъкът между ЦСКА и Лудогорец на "Армията" днес от 17:30 часа.

Този мач е нещо повече от обикновен 1/4-финал за купата.

Този мач ще даде много отговори за състоянието на двата отбора, преди да подновят напролет битката си за върховенство в родния футбол. 

Този сблъсък ще е навярно най-важният в българския футбол за изминаващата 2017 г., защото може да размести пластовете.

Победителят ще се определи в една среща и само той ще има поводи да отвори шампанско преди зимната пауза.

Почивката за загубилия ще нагарча и ще се ближат рани.

Срещата е очаквана с огромен интерес от феновете на червените, които изкупиха 7000 билета до снощи, а днес се очаква над 10 000 зрители да заемат места по трибуните и да превърнат "Армията" във врящ котел, пише „Тема спорт”.

Времето ще е отлично за сезона - прогнозата е за 9 градуса в началото на двубоя. На трибуните и на терена ще е повече от горещо.

А за значимостта на дуела ЦСКА - Лудогорец говорят и заканите на феновете на армейците:

"Киро, ще отворим и ДЕВЕТТЕ кръга на АДА и ще ги стоварим върху интернационалния ти легион от наемници!", заканиха се от "Сектор Г". Метафорично, разбира се.

Двата отбора няма с какво да се изненадат тактически. Затова и не се очаква треньорите Стамен Белчев и Димитър Димитров да изневерят на своите подходи.

Домакините от ЦСКА ще опитат да наложат контрол върху срещата и да се възползват от офанзивната си мощ и набраното самочувствие.

Очаква се само една промяна спрямо разгрома с 6:0 над Берое - Манолев ще влезе като десен бек вместо Дюлгеров.

Червените ще направят 11-и опит да победят Лудогорец като домакини. В последния сблъсък те сломиха опонента за първи път в шампионата - 2:1 в Разград, но досега не са го поваляли на свой терен.

Балансът в изминалите 10 сблъсъка в София е 5 равенства и 5 победи за Лудогорец при 4:11 голова разлика.

Една от тези срещи бе за купата - 1:0 за разградчани в 1/16-финал-реванш на 24 ноември 2012 г., но ЦСКА се класира напред благодарение на успеха с 2:1 на чужд терен в първия двубой.

Червените очевидно изпитват огромни трудности у дома срещу този съперник и ще опитат най-после да го преодолеят и в София.

Моментът настъпи! А втори пореден успех над Лудогорец би имал и много сериозен положителен ефект от психологическо естество за ЦСКА.

Разградчани пък идват на "Армията" с желанието да продължат успешната си серия на този стадион.

Треньорът Димитров обмисля да използва същата схема от сблъсъка с Хофенхайм в Лига Европа (1:1).

Това означава, че Лудогорец пак ще излезе без чист централен нападател, а офанзивното трио Марселиньо, Мисиджан и Вандерсон постоянно ще си разменят местата.

По същия начин зелените действаха срещу ЦСКА и в Разград, но не само че не изненадаха опонента, но бяха матирани. Въпреки това се очаква Херо да опита същата рецепта.

При успеха с 2:0 над Пирин почивка получиха Сисиньо, Моци, Натанаел, Дяков, Марселиньо и Вандерсон, така че те ще излязат на терена днес.

Под рамката вместо Браун пък ще стартира Ренан. Бразилецът показва по-стабилни изяви от аржентинеца и ще получи доверието на Херо срещу ЦСКА.

Вратите на "Армията" ще отворят още в 16:00 часа. Касата до фен магазина ще работи още от 11:00, а останалите - от 14:30 часа. 

Мачът започва в 17:30 часа и е пряко в ефира на Диема спорт, а Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки