Сензациите в пресата: Война фенове - легенди в Левски, Гомес сяда на пейката, хаосът на „Лаута” ще продължи

Берое ще пазарува само от чужбина, Крум Стоянов отива в Беларус по схемата на Генев, Никола Спасов пред напускане и още

Сензациите в пресата: Война фенове - легенди в Левски, Гомес сяда на пейката, хаосът на „Лаута” ще продължи

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 14 декември 2017 година:

„Тема спорт”: Хаосът в Локо Пловдив ще продължи и след Нова година

Циркът в Локомотив Пловдив сякаш няма почивен ден! Изпълненията на трупата от "Лаута" ще продължат и след Нова година. Тогава при черно-белите ще дойде нова порция от над дузина чуждестранни играчи на проби, разбра „Тема Спорт". Както е известно, в последните дни старши треньорът Бруно Акрапович тества 17 иностранци, като бе организирана контрола с юношите старша възраст на клуба. Много малка част от тях обаче ще се появят на 8 януари за първата тренировка за 2018-а. Те обаче ще имат не по-малка конкуренция от тази отпреди дни. Засега бройката на освободените няма да се увеличи. Босненският специалист разкара вече седем футболисти - вратаря Мори Диао, Георги Пашов, Раян Фрикеш, Дани Кики, Дино Мартинович, Пауло Серджо и Марк Бедиме. Наскоро Акрапович е имал сериозен разговор с Крушарски за селекцията, като е поискал средства за нови играчи. Той обаче е бил отрязан от собственика на черно-белите, който е разпоредил да се взимат само свободни агенти и предимно млади футболисти. От вчера играчите на Локомотив бяха разпуснати с почивка. Смърфовете проведоха последното си занимание. Треньорското ръководство подложи на Вееb тестове всички играчи, за да измери тяхната издръжливост и скорост. Такива ще бъдат проведени и в първите дни на зимната подготовка, а данните ще бъдат сравнени от щаба на черно-белите, за да стане ясно кой футболист колко от показателите си е изгубил по празниците. Акрапович е бил категоричен, че няма да прави компромиси с килограмите на играчите и ще налага глоби.

„Меридиан мач”: Ще седне ли Гомес на пейката?

Левски победи с 4:0 Дунав в Русе преди две седмици в мач за първенство. Това беше генералната репетиция на „сините" преди сблъсъка с „драконите" за Купата на България, отново на Градския стадион. Тя беше взета с отличен, а интересното в състава на Левски беше отсъствието на Жорди Гомес. Без него отборът игра далеч пораздвижено и имаше повече мощ в средата на терена. Испанецът не се представя добре със синия екип в последно време и е възможно в петък да остане на пейката за гостуването на Дунав. В предния мач с русенци той беше наказан, но сега може да се окаже резерва. Очаква се в титулярния състав на Левски да се завърне Жуниор Мапуку, който остана на пейката срещу Славия, въпреки че напоследък показва отлична форма.

„Тема спорт”: Берое ще пазарува само от чужбина

Берое ще се подсили за пролетния дял основно с футболисти от чужбина, довериха от клуба. Причината е, че старши треньорът Александър Томаш и спортният директор Валентин Грудев не виждат в момента достатъчно качествени играчи на родния пазар, които могат да привлекат. Затова цел ще бъдат иностранци. Приоритет е взимането на вратар, халф и централен нападател. Желанието на Томаш е селекцията да е приключила до старта на зимната подготовка - 8 януари. Засега не се обсъжда освобождаването на играчи. Възможно е трима да бъдат преотстъпени.

„Меридиан мач”: Крум Стоянов отива в Беларус по схемата на Генев
Фернандо Виана далеч няма да е единственият футболист, който ще напусне Ботев през зимния трансферен прозорец. Следващият, който ще се уреди с нов клуб в чужбина е левият халф-бек Крум Стоянов. „Меридиан Мач" научи, че той е в напреднали преговори с клуб от Беларус, като най-вероятно става въпрос за Шахтьор Солигорск, където с успех се изявяваше вратаря Иван Караджов, а преди няколко месеца там бе и Даниел Златков. Тимът се бореше до последните кръгове с БАТЕ Борисов и Динамо Минск за шампионската титла, но в крайна сметка остана трети. Това му осигури участие в квалификационните кръгове на Лига Европа през лятото. Крум Стоянов ще си тръгне по схемата на Виктор Генев. След предварителна уговорка с ръководството да не предявява финансови претенции при оферта от чужбина. Много  близо  до трансфер е и Фелипе Бризола, а от доста време нестихва и интересът към Тодор Неделев.

„Тема спорт”: Никола Спасов пред напускане
Никола Спасов може да напусне треньорския пост в Царско село, довериха от клуба. Специалистът е получил предложение от чужбина и до края на годината ще трябва да отговори дали го приема. "Преди дни в клуба дойде много добра оферта от чужбина за нашия наставник. Още при подписването на договора с него поехме и моралното задължение, ако някога постъпи подобно предложение, да не го задържаме", каза спортният директор Иван Андреевски. Преди време помощник-треньорът Тодор Янчев влезе в щаба на Стойчо Младенов в казахстанския Кайсар. От ръководството на Царско село вече са започнали сондажи за намирането на заместник на Спасов, ако той приеме офертата.

„24 часа”: Война фенове - легенди в „Левски"
Част от феновете на „Левски" решиха да защитят италианския треньор Делио Роси от нападките на „сини" легенди, които се усилиха след равенството 1:1 със „Славия". „Вън „легендите" от „Левски"! От такива сме на косъм от „Левски" да остане само легендарният спомен... Професионалисти е спасението за „Левски"!", написаха привържениците от групата във Фейсбук „100 години „Левски" (София) - вековни поздрави от цял свят". Роси пък ще може да разчита на титулярните си крайни защитници за 1/4-финала от турнира за купата на България срещу „Дунав" в Русе от 16,30 ч в петък. Десният бранител Милош Цветкович и левият бек Иван Горанов са възстановени от здравословните си проблеми. Има шанс за двубоя в Русе да се оправи и централният защитник Давид Яблонски. За него ще се решава в последния момент преди сформирането на групата.
Групата на Спартак Вн за Радомир

"Соколите" гостуват в събота

Спартак Вн намери заместник на контузен белгиец

Голмайсторът на втория тим е решението на проблема

Дани Моралес пое Беласица Петрич

Основната му цел е да помогне на отбора да не изпадне

Първо в NS: Моралес пое Беласица

Нанков се разминал с тима от Петрич

КОЛЕКТИВ! В Спартак Вн подкрепиха съотборник

Джейми Емпие пострада срещу Добруджа

Съдийските наряди във Втора лига

Димитър Димитров свири Монтана - Беласица

Оперират играч на Спартак (Варна)

Треньорът Росен Кирилов има и още един кадрови проблем

Беласица победи Струмска слава с 2:0 на „Цар Самуил“

Домакините от Петрич запазиха шансовете си за оцеляване в групата

Янтра бесни след съдийството срещу Литекс

Габровци пуснаха видео с дузпа, която беше отсъдена срещу тях и такава, каквато не са получили

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки