ЦСКА изхвърли Лудогорец след епична битка (ВИДЕО+СНИМКИ)

Уникално дерби с голове, картони и много нерви за край на 2017 година

ЦСКА изхвърли Лудогорец след епична битка (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА победи с 2:1 Лудогорец след продължения в невероятен мач от 1/4-финалите за Купата на България на стадион "Българска Армия". Кирил Десподов се оказа герой за червените, след като отбеляза победното попадение пет минути след началото на добавените 30 минути, а зрителите видяха почти всичко от играта - червен картон, дузпа, спорни положения и отменен гол.

Срещата започна активно и за двата отбора, но бранителите се справяха с атаките към двете врати. В 5-та минута Тиаго стреля от воле извън наказателното поле, но дуарът му мина встрани.

В 9-та минута обаче капитанът на „армейците“ Николай Бодуров се пребори за топката малко след центъра, напредна и с мощен шут от над 25 метра заби топката в паяка на Броун за 1:0.

В 24-та минута ЦСКА можеше да поведе с 2:0, но удар с глава на Лое беше спасен по перфектен начин. Две минути по-късно Десподов беше изведен от Каранга и напредна към наказателното поле, но вместо да пусне остро центриране, реши да стреля, което се оказа грешка, защото топката излетя встрани.

В 33-та минута именно Дюлгеров отново беше в центъра на събитията, след като неразчетено влезе на шпагат в краката на Марселиньо в наказателното поле и Кабаков посочи бялата точка, от която Козмин Моци беше безпогрешен за 1:1.



Само пет минути след почивката главният съдия отново имаше работа, след като Александър Барт повали Върджил Мисиджан, който излизаше сам срещу Черниаускас, но Георги Кабаков реши да покаже на бранителя в червено само жълт картон, което донесе със себе си бурно недоволство от скамейката на Лудогорец.

В 59-та Черниаускас излезе неразчетено след дълъг пас на Марселиньо, който изведе Лукоки, нападателят пробва прехвърлящ удар, който беше много близо до гола, но топката се отби в последния момент от напречната греда.

В 72-та минута Лукоки все пак прати топката в мрежата с глава, но беше вдигнат флаг за засада, която не се потвърди напълно от повторенията. В 80-та минута ЦСКА имаше възможност да реши всичко, след като Меркадо центрира остро, Броун изби, а Каранга не успя да вкара на празна врата, тъй като Натанаел изчисти почти от гол линията със задна ножица.

Редовното време завърши при резултат 1:1 и това означаваше, че идва ред на продължения. Там само пет минути след началото им Каранга изведе Десподов, който сам срещу вратаря прокара топката под плонжа на Броун.

Четири минути след началото на второто продължение нервите на Натанаел не издържаха и той удари без топка в лицето Десподов, което му донесе и директен червен картон. 

Така ЦСКА се класира за 1/2-финалите за Купата на България и вече е фаворит за спечелването на трофея.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки