Европа за Левски е през Дунав мост

Драконите от Русе могат само с един мач да си върнат самочувствието и да вдигнат нивото на реката в сантиметри

Европа за Левски е през Дунав мост
Най-сигурният път за Европа по суша е Дунав мост. За Левски в случая Дунав е излаз към Лига Европа.
 
Не че сините са увиснали за третото място в класирането на Първа лига, дори за да не се чувстват обидени, няма да ги отписваме за второто, но на този етап това са реалностите. И тъй като Левски пази пресен спомен от последното си трето място, което му наложи да играе бараж с Верея, очакваме столичани много да не разчитат на този вариант.
 
Случайно съвпадение е, че това лято точно Дунав бе на четвърто място и отиде в Европа директно. И ако Левски има нещо да си връща на Дунав за тази несправедливост, която, разбира се, е свързана и със странните правила на провеждане на първенството, сега е моментът. Дето се казва - Верея пак може да почука на вратата.
 
В последно време от Левски се занимават, по-точно си губят времето, да опровергават новини. Които обикновено се оказват истински, а не фалшиви. Нямало да се случи така с Боримиров, ама се случи. Сега всичко с Делио Роси било точно и той ще продължи да работи в Левски независимо от изхода на днешния мач с Дунав.
 
А във футбола има неписано правило - щом се пише и говори, че някой е с разклатени позиции и след това клубът официално декларира подкрепа и застава зад него, значи столът на въпросния наистина не е стабилен. Не можем да си представим как биха реагирали от Левски, ако сините отпаднат от Дунав.
 
Всичко това няма как да не даде отражение върху настройката както на треньорското ръководство, така и на футболистите. Ако сините се сринат днес, не се знае и как ще реагират някои от звездите на тима пред реалната перспектива догодина през лятото да не играят в евротурнирите. Разбира се, в края на тези обяснения трябва да поставим и една условност - не е ясно, ако ЦСКА остане със забрана за европейско участие, дали сините ще се възползват от "промоцията". Но това са евентуалности. Разбира се, да спечелиш купата е чест.
 
Дунав, по всеобщо мнение, се наигра, казано на жаргон. И причина за неубедителното представяне на русенци този сезон в Първа лига е участието им в Лига Европа. Пътуването до Казахстан като че ли разстрои часовниците на Дунав и те така и не успяха да ги върнат на нашия часови пояс.
 
След лошата есенна серия и треньорската смяна в Русе едва ли си правят сметката, че могат да се върнат лесно на магистралата. Е, сега им се открива възможност само за 90 или 120 минути да вдигнат рязко нивото на река Дунав в сантиметри. Елиминиране на Левски не само ще подобри микроклимата в клуба, но ще върне и интереса на хиляди привърженици, които заемаха места по трибуните на градския стадион в края на лятото и началото на есента.
 
А после Европа ще е само на две стъпки разстояние. Да, ясно е, че сега целта на Дунав е да си осигури място в елита и през следващия сезон. Но една от безплатните мечти са нови международни мачове. Както се казва, сблъсъците за купата си имат своята специфика, а Левски, макар и фаворит, вероятно знае много добре тези неписани закони.

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки