Сензациите в пресата: Етър преговаря с чуждестранен треньор

ЦСКА вдига капитала

Сензациите в пресата: Етър преговаря с чуждестранен треньор
Едни от най-интересните теми от българския печат днес, 15 декември:
 
„Тема спорт”: Етър преговаря с чуждестранен треньор
 
Ръководството на Етър преговаря с чуждестранен треньор, който да поеме тима от Нова година. Става въпрос за специалист, който е работил у нас. Засега името му се пази в тайна. Спряганият за поста Веселин Великов е отклонил предложението на болярите. Затова ръководството е прибегнало до хода с чужденец. Днес ще стане ясна съдбата на сегашния наставник Станислав Генчев. Той ще има среща с ръководството. Единственият шанс да запази поста си след отпадането от купата са съдийските тесли срещу тима му в мача със Славия. Вчера съветникът на ръководството на Етър Красимир Балъков отрече появилата се информация, че ще поема отбора.
 
"Тези информации са неверни. Ръководството на Етър ще вземе решение за треньорския щаб, след като задълбочено анализира представянето през есенния полусезон. Аз помагам на клуба, защото приемам Етър като кауза и когато се потърси мнението ми, консултирам отбора, от който съм тръгнал към професионалния футбол", написа Бала на Фейсбук страницата си.
 
„Тема спорт”: Армейците вдигат капитала
 
ЦСКА е внесъл заявка в Търговския регистър за увеличаване на уставния си капитал. Армейците ще го повишат до 10 600 000 лева, като цялата сума ще бъде внесена. В момента капиталът на клуба е 6 600 000 лв., а от тях са внесени 100 бона. Повишаването на тези суми е обичайна практика в родния футбол с цел да се покриват загубите на акционерните дружества. По този начин се спазват изискванията на лицензирането на БФС и финансовия феърплей, налаган от УЕФА. ЦСКА е в повече от стабилно състояние, макар че през последните седмици имаше различни манипулативни изказвания в тази насока.
 
"Дали клубът е финансово стабилен? Мисля, че е доста добре финансово осигурен. Виждате го по това, което се прави, вече е направено и е планирано за в бъдеще. Преценили сме, че отговаряме на изискванията, щом сме подали предложение за участие в конкурса за базите", коментира в сряда един от юристите, които работят с ЦСКА, Станислав Трендафилов.
 
Както е известно, клубът не просто няма финансови затруднения, а ръководството дори е планирало да увеличи значително инвестициите си. Това ще се случи, след като червените получат "Армията" и Панчарево за дългосрочно ползване. Проектите на клуба включват изграждането на практика на нов стадион и още куп подобрения по базата край София.
 
„Тема спорт”: Иво Димов готов с нови двама бразилци за Ботев Пд
 
Мениджърът Иво Димов е готов с нови двама бразилци, които да подпишат с Ботев Пловдив. Канарчетата работят изключително ползотворно с агента, който докара първо Жоао Паоло, продаден на Лудогорец, а после и Фернандо Виана, който е пред договор в ОАЕ. През зимната пауза може да се стигне и до трансфер на Фелипе Бризола. Негови при жълто-черните са още Алваро Юлиано и Густаво Афонсо. Старши треньорът Николай Киров е запознат с качествата на предложените двама бразилци, но ще изчака да види какво ще се случи и с Бризола. Ако той остане, тогава ще дойде само един играч за заместник на Виана. Белия обяви, че селекцията ще включва както българи, така и чужденци, но няма да е на всяка цена. Най-много той иска да подсили състава с централен защитник.
 
„Меридиан мач”: От „Тича“ показаха вратата и на бивш национал
 
Заедно с Цветелин Чунчуков от Черно море си тръгва и централният защитник Александър Александров. Бившият национал се присъедини за втори път в кариерата си към „моряците“ в началото на сезона, след като не получи предложение за нов договор от Левски. Заради контузии той не можа да играе редовно при „зелено-белите“ и ще търси ново предизвикателство пред себе си, след като вече натрупа солиден стаж и може да се похвали с цели 10 мача за националния отбор. Така тези, които със сигурност напускат „Тича“ след разочароващата есен вече са петима. Преди Чунчуков и Александров си тръгнаха Евгений Боровик, Амаду Сукуна и Антон Огнянов. Треньорът Емануел Луканов вече се е заел с намирането на нов класен централен нападател и силен флангови играч. Сред опциите пред Александров пък е великотърновският Етър.
 
„Меридиан мач”: Берое привлича халф и нападател от Първа лига
 
Ръководството и треньорския щаб на Берое работи усилено по селекцията за пролетния полусезон и вече са набелязани двама футболисти от Първа лига. Става въпрос за халф и нападател, които вече са дали дума, че ще започнат подготовка с Берое на 8 януари на стадиона под Аязмото, но все още договорите им не са факт. В същото време двама играчи от настоящия състав ще бъдат преотстъпени. Вратарят Михаил Михайлов ще играе през пролетта в Ботев (Гълъбово), където ще смени бившия футболист на Литекс Марин Орлинов. Шанс за повече игрови минути ще получи и защитникът Пламен Тенев.
Първият лагер на Берое ще е до 13 януари на Старозагорски минерални бани. А от 17 януари тимът заминава за Турция, където ще изиграе минимум четири контроли.

 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки